Zilele acestea am servit la mic dejun omleta cu verdeturi de primavara, tare gustoase si frumos colorate.
Mai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu bicarbonat, insa este optional.
Scurgem bine frunzele de spanac si le tocam marunt.
Tocam marunt si ceapa verde si leurda, spalate si scurse.
Amestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam smantana si omogenizam compozitia.
Incingem tigaia bine unsa cu ulei si adaugam pe rand: ceapa verde, leurda si spanacul.
Le amestecăm pentru cateva secunde, apoi turnam peste ele compozitia de oua cu smantana.
Lasam omleta sa se rumeneasca bine pe prima parte, apoi o intoarcem si o rumenim si pe a doua parte. Folosim o spatula mai lata pentru a reusi intoarcerea ompletei fara a o rupe.
Servim omleta cu legume proaspete, cu branzeturi, cu iaurt, sau cum doreste fiecare.
1
Se mai pot adauga si ardei proaspeti in omleta, pentru un plus de gust si culoare.
2
Daca folosim baby spanac, nu mai este necesara oparirea acestuia.