Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post este o gustare perfecta care poate fi luata atat la scoala cat si la serviciu. Si este de post, numai buna in aceste zile.
Retete de post creative
Cum se prepara Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post
Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta.
Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii mici.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile taiate. Se presara putina sare si se lasa sa se caleasca pana scade apa lasata de ele.
Se taie felii maslinele verzi umplute cu ardei. Se adauga peste ciuperci si se lasa 2-3 minute sa se caleasca impreuna. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga amestecul de ierburi italiene si boia iute. Se amesteca totul bine, se mai lasa 1 minut pe foc dupa care se trage deoparte. Se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a dezghetat aluatul, se pune pe masa de lucru infainata si se mai intinde putin cu sucitorul. Se taie fasii pe verticala si orizontala rezultand 20 de patratele.
Pe fiecare patratel se pune cate o lingurita plina cu ciuperci apoi se impatura fiecare formand un triunghi. Cu o furculita apasam marginile pentru a se lipi si a nu iesi umplutura afara la coacere.
Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru cca 20-25 de minute. Se pot servi atat calde cat si reci, alaturi de o cana de iaurt de casa. Recomandam pateuri cu branza sau cornuri cu carnati
Pofta buna!
1
Daca nu le doriti de post, se pot unge deasupra cu ou batut si presarat susan deasupra.