Plină de culoare și savoare, această salata de ton cu fasole rosie si gogosari, este perfectă pentru a fi servită la orice oră din zi.
Asamblată la borcan este ideală a fi luată la pachet, pentru pauza de masă de la serviciu.
Combinația de fasole roșie din conservă, cu file de ton, gogoșari în sos de roșii și ceapă roșie mi s-a părut chiar perfectă.
Iar pentru un plus de prospețime am adăugat și câteva frunze de salată verde.
Scurgem boabele de fasole roșie din conservă și le trecem prin jet de apă rece. Scurgem bucățile de gogoșari, dar păstrăm sosul pentru a-l folosi la dressing. Tocăm gogoșarii în cuburi mai mici, cam cât boabele de fasole. La fel tocăm și ceapa roșie, curățată și clătită cu apă rece. Scurgem bine fileul de ton. Clătim frunzele de salată verde și le tăiem în franjuri. Așezăm ingredientele în borcan, în funcție de culori, sau cum ni se pare că se combină mai bine. Tonul de exemplu se combină foarte bine cu ceapa roșie, iar fasolea cu gogoșarii. Oricum le vom așeza, în momentul servirii le vom amesteca, pentru a se îmbina gusturile. Sosul de roșii în care au stat gogoșarii îl folosim ca dressing la salată. Are un gust dulceag-acrișor și în funcție de cât de sărate sunt ingredientele, mai adăugăm sare și puțin piper. Turnăm sosul de roșii peste ingredientele din borcan, închidem capacul și dăm salata la rece până în momentul servirii. Este foarte gustoasă, dar și foarte sățioasă o astfel de Salată de fasole roșie cu ton și gogoșari murați!