Paine cu ceapa

de Panacris in Piine, 25 Mar 2019 | 6122 vizualizari

 

  Ce e mai frumos și plăcut într-o zi răcoroasă de primăvară, să adulmeci o aromă de pâine proaspătă în casă, iar adaosul de ceapă, chiar nu a stricat aroma.
Rețeta mea este pentru gospodinele moderne, care nu prea au timp de stat în bucătărie și le asigur că rețeta nu a dat greș niciodată. Simplu și gustos!
Retete de post creative
 

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu Dobrogea 660 g,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr tos 2 lingurițe,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • ceapă deshidratată 2-3 bucaţi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa:

Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. 
In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, ceapa deshidrată, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat, dospit și copt.
Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură.
Clasic se face o maia din drojdie, zahăr şi puţină apă, apoi se lasă la dospit în mijlocul grămezii de făină, cca. 10 minute. Se trece la frământat, ajuta cu uleiul de măsline, adunându-se aluatul uşor, uşor dinspre margini spre interior, până se obţine un aluat omogen, care se lasă la dospit cca. 60 min.
Aaaaa, să lămuresc ingredientul principal Ceapa Deshidrată! În orice anotimp, ceapa din cămară ne mai face probleme, încolţeşte, vrea să se strice, atunci intervenim;) Ceapa se curăţă, se taie rondele şi se pune la uscat ( în cuptor, deshidrator, în funcţie de ce dotări aveţi în bucătărie!) Ceapa uscată se depozitează în pungi de hârtie cerată şi se foloseşte cu succes în situaţii de urgenţă.
Una dintre numeroasele "retete de post creative").
Spor şi poftă bună! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina si malai