Mancare de legume

de Ancutsa in Mancaruri de post, 24 Mar 2019 | 2356 vizualizari

 

O mâncare de post, foarte gustoasă, cu mazăre, fasole verde, cartofi, ardei și ceapă.
„Rețete de post creative”

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe,
  • sare, după gust,
  • 4 cartofi medii
  • 1 morcov,
  • 1 ardei verde,
  • 200 g mazăre (congelată),
  • 200 g fasole verde (congelată),
  • 2 linguri bulion,
  • 1.5 litri apă,
  • 3 linguri ulei,
  • câteva fire de pătrunjel și de mărar pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de legume:

 

Se curăță și se spală legumele, apoi se taie ceapa mai mare, morcovul – rondele, ardeiul gras – cubulețe, cartofii – cuburi mai mari.

Într-o cratiță cu capacitate de 2 l, se înfierbântă puțin ulei, în care se călește ceapa, se adaugă sare după gust. Când ceapa devine sticloasă, se acoperă cu apă și se lasă la fiert. Apa dată la ingrediente nu se adaugă toată odată, ci puțin câte puțin, la nevoie.

Când începe să fiarbă, se adaugă morcovul și se completează cu puțină apă. După 10 minute, se adaugă cartofii, apoi se mai completează cu apă, la nevoie.

Se mai lasă 10 min, apoi se adaugă mazărea și fasolea verde. Cum în perioada aceasta, nu găsesc mazăre și fasole verde proaspete, am folosit congelate, de aceea acestea se adaugă mai spre final, vor fierbe repede.

Se lasă să fiarbă bine până sunt gata. La final se daugă bulionul, se lasă cam 3 min să clocotească. Nu este nevoie să îngroșăm sosul cu făină, deoarece cartofii au destul amidon.

 Se ia focul și se decorează cu verdețuri proaspete.

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 50 min

Porții: 4

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-legume.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete si dovleac