Desert prajitura cu afine si crema de cafea

de Rocsi in Prajituri, 21 Mar 2019 | 3945 vizualizari

 

Aceasta prajitura a fost facuta din dorinta de a scapa de niste piscoturi, o cutie de frisca inceputa, ca sa mai consum fucte din congelator, dar am vrut neapart sa fie facuta intr-o tava mica, ca sa nu mancam prea mult. Am insiropat blatul de cacao cu putina cafea, iar crema din iaurt, frisca si cafea este o incantare. Daaaaa, sa tot faci astfel de prajituri si sa tot mananci din ele!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar brut (sau alb)
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri lapte
    • 5 linguri faina
    • 1 lingura cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • 8 piscoturi
    • o mana afine congelate (proaspete)
    • un praf de sare
    Pentru crema de cafea:
    • 300 gr iaurt grecesc
    • 150 gr frisca lichida
    • 3 linguri zahar pudra
    • 1 lingura nutella
    • 40 ml cafea
    • 1 lingurita ness
    • 2 foi de gelatina
    • 1 lingurita vanilie
    In plus:
    • cafea pentru insiropat
    • afine pentru decor
    • floricele din zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu afine si crema de cafea:

Blatul: Separati ouale, galbenusurile le mixati cu zaharul brut. Adaugati uleiul, laptele si vanilia, amestecati. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le adaugati in compozitia de galbenusuri, le amestecati usor cu o spatula de silicon. Tapetati cu ulei si faina o tava de 20/20 cm. Turnati jumatate din compozitia de blat, puneti piscoturi, dar cu distanta intre ele. Puneti usor restul de compozitie de blat, apoi afine din loc in loc. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20 de minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il intoarceti cu fata in jos cat este fierbinte, asta doar in cazul in care nu va iese prea drept. Il lasati sa se raceasca.

Crema de cafea: Intr-un bol mixati frisca rece pana prinde putina consistenta. Adaugati iaurtul, zaharul pudra, nutella si mixati pana totul devine usor cremos. Foile de gelatina le puneti in apa rece 5 minute, sa se hidrateze. Cafeaua o amestecati cu ness-ul, adaugati foile de gelatina scurse de apa si le topiti la microunde 15 secunde sau pe baie de aburi pana gelatina este complet topita. Acest amestesc il turnati peste crema cu iaurt si frisca, adaugati vanilia si mixati bine. Dati crema la rece 20-30 de minute. Blatul rece, il intoarceti inapoi cu fata in sus. Il insiropati cu cafea.  Scoateti crema de la rece, o puneti intr-un pos si ornati prajitura. O dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. O decorati cu afine, floricele din zahar, apoi o portionati si serviti.

Sa aveti pofta, ca este prea delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu afine si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura invizibila, cu mere