Uite si gogoselele mele, mi s-a facut pofta si am zis sa fac cateva.E reteta simpla, cu gust de vanilie, neumplute ci doar presarate cu zahar pudra vanilinat.
Intr-un vas am pus laptele, untul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si am pus pe foc sa se incalzeasca bine pentru a se topi toate ingredientele.Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei si am adaugat plicul de drojdie, am amestecat bine si am lasat sa stea vreo 15 minute.Intr-un alt vas am pus faina, praful de sare, am adaugat galbenusurile si amestecul de lapte si am framantat bine vreo 20 minute.
Am acoperit vasul si am lasat sa creasca circa 1,5 H.Am presarat faina pe masa si am intins aluatul pana a ajuns la o grosime de aproximativ 1 cm.Cu o forma am decupat gogosile le-am pus pe un platou si le`am lasat sa mai creasca vreo 20 minute.Intr`o tigaie(28 cm) am pus circa 400 ml. ulei si le`am prajit pe o parte si pe cealalta pana au devenit aurii.Le`am scos pe hartie de bucatarie pentrui absorbtia excesului de ulei si am presarat zahar pudra vanilinat.
Pofta buna!
1
Gososile se pot consuma in diferite feluri, umplute cu crema de ciocolata sau diverse dulceturi sau cu miere de albine.