Gogosari murati

de Alexandra Burz in Muraturi, 27 Ian 2014 | 5152 vizualizari

 

La noi se mananca mai bine muraturile decat mancarea propriu zisa :P

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari
  • 1 kg otet din mere
  • 1/2 kg zahar
  • 10 l apa
  • 3 plicuri piper boabe
  • sare grunjoasa
  • 1 plic cu foi de dafin
  • 2-3 legaturi de radacina de hrean
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati:

Gogosarii se spala, se curata bine, se taie in patru.

Punem apa la fiert, in care adaugam condimentele, otetul, sarea si zaharul dupa gust.

Cand apa fierbe, lasam focul pe treapta cea mai mica, si incepem sa oparim gogosarii, lasandu-i in apa pana isi schimba culoarea.

Ii scoatem cu o spatula.

Hreanul il taiem "betigase" de aproximativ 1cm.

Asezam in borcane, punand pe fund hrean, urmat de gogosari si din nou hrean deasupra.

Umplem borcanele cu apa aromata.

Infiletam si le lasam in haine pana a doua zi.

TIPS-URI

1

printre gogosari puteti adauga si conopida

2

la condimente se mai poate adauga si boabe de mustar

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

28.01.2014, 19:30

Cat de buni

laura_n 1

29.01.2014, 15:05

si eu as manca numa muraturi ))

gabrielagabi 1

05.02.2014, 19:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari feliati in otet