Am folosit Multicookerul pentru această reţetă, pentru că m-am gândit că l-am cam lăsat să se odihnească. Nu că aragazul ar fi mers mai mult în ultima vreme….
Se toacă cepele şi usturoiul,după gust, şi se pun la călit în cuva aparatului cu puţin ulei, selectând funcţia FRY.
Se adaugă apoi cubuleţele de carne şi se călesc împreună până ce carnea şi-a schimbat culoarea.
Se adaugă apă şi se selectează funcţia BOIL. Se lasă să fiarbă, adăugând apă dacă mai e nevoie.
După 30 de minute se testează carnea dacă e aproape fiartă. Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe, conserva de roşii, pasta de toamte, boiaua dulce şi picantă, chimenul, un praf de sare şi piper dacă mai e nevoie. Se lasă să fiarbă împreună şi să scadă sosul.
Se serveşte gulaşul cu paste fierte sau altă garnitură la alegere.
Poftă bună!