Pentru ca inca suntem in post va propun sa facem un ghiveci de legume, hranitor si delicios. Daca nu tineti post, puteti sa il faceti cu carne, mie imi place si fara :-).
Sotam ceapa si ardeiul in ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam morcovul taiat felii mai groase, ciupercile taiate in 4, dovleceii feliati si cartofii taiati cubulete si mazarea. Amestecam de cateva ori in ele cu lingura de lemn apoi punem o cana de apa fierbinte peste ele, ca sa nu se lipeasca.
Le lasam la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este nevoie, mai picuram apa fierbinte, cand au scazut.
Cand sunt pe jumatate facute, adaugam rosiile, asezonam cu sare si piper si le bagam in cuptorul preincalzit la 170ºC, le acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba aprox. 35-40 minute, pana se inmoaie si scad. Spre sfarsit, putem descoperi craticioara si le lasam sa se rumeneasca in cuptor inca 10 minute.
Cand sunt gata, taiem maraul marunt si il presaram pe deasupra. Este o nebunie!
Pofta buna!