Reteta By Timea,foarte bune sunt,am respectat toata reteta am pus in plus esenta de vanilie care le-au aromat ...yummy
Drojdia se pune la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 lingura de zahar.
Faina se amesteca cu praful de sare si coaja de lamaie si portocala.
Se adauga drojdia dospita ,se amesteca cu mana si restul de lapte cald amestecat cu restul de zahar.
Se pun si ouale amesteca si esenta de vanilie continuand sa framantam.
Punem si uleiul si mai framantam 5 minute.
Se lasa la dospit la loc cald timp de 1ora-1 ora jumate.
Pe masa de lucru se presara faina si se intinde aluatul.Cu un pahar formam cercuri care le lasam la dospit 40 minute,
Intr-un ceaun punem ulei ,il lasam sa se incinga si punem pe rand formele de aluat.
Se presara zahar pudra deasupra.
1
Ingredientele trebuie sa fie la temeperatura camerei.
2
Uleiul trebuie sa fie incins.