Merge perfect dimineata langa un pahar cu lapte sau cafea :)
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat si se mieaza bine. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocale. Apoi se adauga peste albus. Se amesteca cu o spatula de sus in joc pentru a nu se lasa spuma de albus. Se incorporeaza si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
In tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina se toarna 3 sferturi din compozitie, iar in cea care ramane se adauga nuca macinata, cacaoa si esenta de migdale. Se toarna apoi peste compozitia din tava amestecand cu un bertisor de frigarui.
Se da la cuptorul incalzit in prealabil pentru aproximativ 40-45 min la foc mediu sau faceti testul scobitorii.
Pentru glazura, punem frisca impreuna cu untul pe foc pana atinge punctul de fierbere, apoi o punem peste ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ce bucatile de ciocolata se topesc. Glazura astfel obtinuta se toarna peste guguluf scos din tava.
1
In loc de nuca se pot folosi stafide sau se poate lasa simplu
2
daca nu vreti glazura, merge foarte bine si simplu sau pudrat cu zahar.