Gogosi cu dovleac

de ianculubita in Dulciuri, 3 Feb 2014 | 7082 vizualizari

 

Pentru ca am ceva bostani adusi de la gradina,am facut cateva retete printre care si aceste gogosi;va spun sincer ca am mai facut si alta data gogosi dar ca astea nu mi s-au parut atat de bune,aromate si moi;le-am facut ieri si azi sunt la fel
Daca aveti bostan,merita sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu piure de dovleac facut din felii de dovleac fierte sau coapte
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 pahar cu vin rosu dulce
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 10-12 linguri cu faina
  • arome (coaja de lamaie, portocala, esenta de vanilie)
  • ulei pentru prajit
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu dovleac:

Intr-un castron batem ouale cu sare,zahar si arome,adaugam piureul,drojdia inmuiata in putina apa calda,vinul la temperatura camerei(bucatariei),apoi faina;aluatul trebuie sa fie moale,ca sa poata fi luat cu lingura

Acoperim castronul si lasam sa creasca;dupa ce si-a dublat volumul,luam cu o lingura din aluat si-i dam drumul cu atentie in vasul cu mult ulei foarte incins;dupa ce s-au rumenit le scoatem pe prosoape de hartie iar dupa ce am terminat,le pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

daca vinul este dulce,nu mai e nevoie de zahar

2

vinul poate fi de orice culoare,avem nevoie doar de aroma lui

3

focul nu trebuie sa fie maxim pentru ca gogosile vor ramane crude la mijloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post