publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura ciocolatoasa
Foile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos. Se adauga smantana si se framanta bine pana se obtine un aluat omogen si nelipicios. O treime din...
Desert Iepurasi dulci
In bolul de la robotul de bucatarie se pun faina, sarea, zaharul pudra si oul. Laptele se incalzeste usor, se adauga 2 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amesteca bine si se lasa sa creasca timp de 10-15 minute. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna in bol si se porneste robotul. Se...
Desert pasca dulce fara aluat
Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la temperatura camerei si se mai mixeaza. Se pune faina si grisul alternativ si se amesteca. La final se...
Desert prajitura Fantastica
Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Se toarna galbenusurile si se amesteca cu o spatula. La final se pune...
Chiftelute in susan sau pesmet
Carnea tocata se pune intr-un bol. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine de apa apoi se pune peste carne. Se mai adauga usturoiul pisat si oul. Se framanta bine cu mana. Se condimenteaza cu sare, piper, se pune si pesmetul si patrunjelul verde tocat. Se...
Desert alivanca
Prima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se ia de...
Supa cu ciuperci, de post
Se curata ceapa. Se taie marunt si se pune la calit in ulei, in oala in care se va prepara supa. Morcovii si patrunjelul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se pun si acestea peste ceapa si se lasa sa se caleasca impreuna. Se toarna 2.5 litri de apa peste legume, se adauga si telina...
Cotlet de porc in sos de chimen
Se bat feliile de cotlet si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune untura sa se topeasca intr-o cratita. Se prajeste carnea pana se rumeneste usor. Se scot bucatile de carne pe o farfurie iar in restul de untura se pune faina. Se amesteca bine, se adauga si boiaua apoi se stinge cu apa...
Cozonac cu unt sarat si ceapa verde
Se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amestea bine si se lasa la activat timp de 10 minute. In bolul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul batut. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna si amestecul acesta. Intre timp se incalzeste usor si...
Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti
Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se mai poate dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta cu mana. Se lasa jumatate de ora sa...
Ciorba taraneasca de porc
Se spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit intr-o oala impreuna cu uleiul incins. Se adauga pasta de ardei. Se toarna apa in oala si carnea taiata...
Paste cu carne de pui si sos bechamel
Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se strecoara de apa. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se pune ceapa. Se caleste pana se inmoaie si devine translucida. Se adauga carnea si se...
Desert negresa de post cu visine si nuca
Laptele de cocos se toarna intr-un bol impreuna cu apa minerala. (Eu am avut din conserva, a trebuit sa-l incalzesc usor pentru a-l putea scoate). Se pune sarea, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pana se topesc. Se adauga apoi uleiul, faina alba, cacaua si praful de copt. Se amesteca bine...
Desert papanasi cu branza
Intr-un bol se pune branza. (eu am avut crema de branza din aceea de la Lidl si a fost nevoie de mai multa faina). Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine cu o lingura. Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se pune peste branza...
Desert cozonac dungat
Se pregateste maiaua. Se amesteca laptele caldut impreuna cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze si sa dospeasca timp de 10 minute. Intre timp, in bolul mixerului se pune faina alba, sarea, zaharul pudra, smantana, ouale batute si untul la temperatura camerei....
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura
Se pun ouale intr-un bol. Se pune praful de sare si se bat ouale bine. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se pregateste tava cuptorului, se tapeteaza cu hartie de copt....
Mancare de mazare cu cartofi si carnati
Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se taie carnatul (eu am avut de 2 feluri, cate putin din fiecare) felii si se pune la prajit in ulei. Se amesteca pentru a se praji pe ambele parti. Ceapa se curata si se taie marunt. Se adauga peste carnati si se amesteca pana se caleste si se...
Supa de rosii cu papioane
Se spala bucatile de carne si se oparesc in apa clocotita. Se pun apoi intr-o oala cu 3 litri de apa si se lasa sa fiarba. Se spumeaza daca este nevoie. Cand incepe sa clocoteasca apa, se adauga morcovul curatat si taiat, ceapa curatata si crestata si radacina de patrunjel curatata si taiata...
Desert prajitura saseasca cu afine
Mai intai se prepara grisul. Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie grisul, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba cateva minute, amestecand sa nu se prinda de fund. Se ia de pe foc, se adauga...
Desert mucenici umpluti
Intr-o craticioara se amesteca 200 ml lapte caldut cu 1 lgt zahar. Se adauga 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute. In bolul robotului se pune faina cernuta si sarea. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu restul de zahar. Se amesteca bine pana ce...
Desert fursecuri de Martisor
Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza pana incep sa devina spuma apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana devine o spuma densa, tare. In acest moment se adauga si colorantul gel. Se mixeaza apoi se adauga in 2-3 reprize amestecul de migdale macinate si zaharul pudra date printr-o...
Pui pe sticla, la cuptor
Se curata puiul, se spala bine si se sterge cu prosoape absorbante. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele si rozmarinul. Se unge cu acest amestec puiul pe toate partile, inclusiv in interior si se lasa la rece cel putin 2 ore. Se curata ceapa si se taie marunt. Se introduce in...
Desert tort 16 ani
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga cele 2 lg de apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma. Se...
Paste cu feta si rosii cherry, gratinate
Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tava se pune pe mijloc branza feta taiata in doua daca e bucata groasa si rosiile cherry spalate in jurul branzei. Se stropeste cu ulei de masline si se presara deasupra sare, piper, oregano si cimbru. Cateii...
Supa crema cu mix de legume
Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune la calit in ulei pana incepe sa se inmoaie. Se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate felii. Se presara putina sare si se calesc impreuna pana se inmoaie. Se toarna cca 200 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba la foc incet, acoperite. Se...
Desert prajitura cu mere in aluat
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se lasa deoparte. Intr-un alt bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se albeste crema si devine spumoasa. Se adauga untul la temperatura camerei si se mixeaza in continuare pana se...
Desert tort Tiramisu
Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 4 minute la viteza mare, pana devine o crema spumoasa, pufoasa si aerata. Se adauga si esenta de vanilie. Faina se cerne impreuna cu amidonul si praful de copt. Se incorporeaza in crema de oua in mai...
Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie
Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa la crescut. Se toarna maiaua peste faina si se porneste mixerul la viteza mica....
Desert rulada Krantz
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte. Galbenusurile se amesteca cu nuca macinata, faina si praful de copt. Se pune peste aceasta compozitie 2-3 lg bune din spuma si se...
Pulpe de pui in vin
Se curata si se spala bine carnea apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune carnea si se lasa cateva minute pe fiecare parte pana se albeste bine carnea. Dupa ce s-a albit carnea pe...