Desert alivanca

de mirela0911 in Prajituri, 25 Apr 2021 | 10247 vizualizari

 

Acum vreo 3 saptamani, dupa emisiunea "Chefi la cutite" a fost o nebunie cu preparatele chefilor care aveau la baza mamaliga. Tare mi-a facut cu ochiul alivanca lui Chef Scarlatescu ca nu ma-m butut abtine si in ziua urmatoare am preparat-o si eu dupa cateva cautari pe net. Asa am ajuns la aceasta reteta, preluata din bucataria Lidl. A iesit o minunatie de alivanca. 

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 100 g unt
  • 1 lgt sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g faina malai
  • 500 g branza cremoasa
  • 5 oua
  • 50 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt coaja rasa de portocale

Pt. servit:

  • zahar pudra pentru presarat
  • gem/dulceata/ sos de fructe
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert alivanca:

Prima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Branza cremoasa se mixeaza impreuna cu zaharul. Se separa ouale. Galbenusurile se adauga in crema de branza. Se mixeaza. Se adauga coaja de lamaie si portocale. Se incorporeaza pe rand mamaliga racita. Se adauga si faina alba si se mai mixeaza putin. La final se adauga albusurile mixate spuma impreuna cu un praf de sare. Se incorporeaza usor pana la omogenizare.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii si este frumos rumenita deasupra.

Se serveste ca atare, presarata cu zahar pudra sau alaturi de gem/dulceata preferata sau un sos de fructe preparat atunci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca branza este bine scursa (nu din aceea cremoasa), se amesteca cu cca 200 g smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert alivanca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spirale cu crema de vanilie