Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti

de mirela0911 in Prajituri, 11 Apr 2021 | 9584 vizualizari

 

Este o prajitura tare buna si de efect, care cu siguranta va fi un deliciu pe masa de sarbatori dar nu numai. M-am inspirat de pe un site unguresc pentru aceasta prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 2 oua
  • 150 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 5 lg lapte dulce
  • 80 g untura moale
  • cca 500 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • 3 lg cacao

Pt. crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 45 g amidon (sau folositi 3 plicuri de budinca)
  • 3 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 1500 ml lapte dulce
  • 200 g unt
  • biscuiti

Pt. glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti:

Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se mai poate dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta cu mana. Se lasa jumatate de ora sa se odihneasca apoi se imparte in 3 bucati egale. 

Se intind foile direct pe hartie de copt si se coc pe dosul tavii la 180 de grade pentru 6 minute. Se lasa foile sa se raceasca.

Crema: Intr-o oala cu find dublu se pune faina, budinca de vanilie, amidonul si zaharul. Se toarna laptele putin cate putin amesetcand bine apoi se transfera pe foc. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Cand se obtine consistenta unei budincai, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Cand mai este usor calduta, se adauga untul taiat si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.

Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza una din foile de cacao. Se unge cu o parte din crema apoi se asaza biscuitii. Se ung cu crema si se pune a doua foaie de cacao. Se continua cu crema, biscuiti, din nou crema apoi deasupra se pune ultima foaie de cacao. Se apasa usor pentru a face priza intre ele si se lasa deoparte pana se prepara glazura.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca. Se lasa sa se topeasca si se amesteca pana devine omogena. Se lasa usor sa se racoreasca apoi se toarna peste prajitura. Se intinde repede uniform si se lasa la racit. Se da la frigider pana a doua zi dupa care se poate portiona si servi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca in timpul framantarii aluatului pentru foi credeti ca mai este nevoie de faina, se poate adauga putina pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.

2

Se poate prepara o budinca de casa fara a folosi praful de budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac, de post