Cotlet de porc in sos de chimen

de mirela0911 in Porc, 15 Apr 2021 | 3531 vizualizari

 

O mancare gustoasa, servita alaturi de garnitura preferata si muraturi. 

 

INGREDIENTE

  • 8 felii de cotlet
  • sare, piper
  • 1 lg de untura
  • 1 lg de faina alba
  • 1 lgt boia dulce
  • 300 ml apa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lgt chimen macinat
  • garnitura preferata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in sos de chimen:

Se bat feliile de cotlet si se condimenteaza cu sare si piper.

Se pune untura sa se topeasca intr-o cratita. Se prajeste carnea pana se rumeneste usor. Se scot bucatile de carne pe o farfurie iar in restul de untura se pune faina. Se amesteca bine, se adauga si boiaua apoi se stinge cu apa calduta. Se lasa sa dea usot in clocot apoi se pun bucatile de carne. Se lasa la foc mic sa fiarba pana este bine facuta carnea. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa fierbinte. 

La final se adauga usturoiul pisat si chimenul macinat, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se amesteca bine si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Se pregateste intre timp garnitura preferata si se serveste cu cotletul de porc si sosul de chimen, alaturi de muratura preferata, garnisita cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ca si garnitura, se poate servi cu cartofi piure, pilaf de orez, orez cu legume, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos de chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu vin si usturoi