Andra Mihail ne împărtășește rețeta dobrogeană de chiftele de porc, fragede și aromate, perfecte pentru o masă gustoasă.
Pentru aceste Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă, sunt necesare următoarele ingrediente: carne tocată de porc, dovlecel, mărar, ouă, usturoi.
Cum se prepara Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă:
Spală și curăță dovlecelul. Rade-l, apoi presează-l bine ca să elimini apa lăsată.
Amestecă într-un bol carnea tocată, dovlecelul ras, mărarul tocat mărunt, usturoiul presat, ouăle. Condimentează cu sare și piper. Amestecă foarte bine toate ingredientele. Modelează chiftelele în forma dorită.
Încinge ulei de floarea soarelui într-o tigaie și prăjește chiftelele pe ambele părți, până se rumenesc frumos. Scoate-le apoi pe un platou cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.
Servește chiftelele alături de un sos de iaurt cu usturoi sau după bunul plac.
Sunt pufoase, foarte bune la gust și sățioase.
Încearcă și rețeta de Pârjoale moldovenești cu carne de pui sau varianta de Chiftele de pește.
Îți recomandăm și rețeta de Chifteluțe marinate.
Poftă bună!