retete pascale
De pe masa de Paste nu se poate sa lipseasca pasca. Am pregatit o pasca fara aluat pentru ca imi place mai mult si tare buna a iesit.
Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la temperatura camerei si se mai mixeaza.
Se pune faina si grisul alternativ si se amesteca. La final se pune smantana apoi stafidele. Se incoproreaza bine totul apoi se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie de copt.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru cca 50-60 de minute sau pana incepe sa devina aurie pe margini.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma dupa care se transfera pe un platou. Se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!