Desert Iepurasi dulci

de mirela0911 in Dulciuri, 9 Mai 2021 | 3193 vizualizari

 

Retete pascale
M-am jucat cu fiica-mea in bucatarie si au iesit niste iepurasi tare dragalasi pentru masa de Paste!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 70 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 10 g drojdie proaspata
  • stafide pt ochi
  • un ou mic batut
  • putin zahra brun
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Iepurasi dulci:

In bolul de la robotul de bucatarie se pun faina, sarea, zaharul pudra si oul. 

Laptele se incalzeste usor, se adauga 2 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amesteca bine si se lasa sa creasca timp de 10-15 minute. Dupa ce s-a activat drojdia, se toarna in bol si se porneste robotul. Se lasa sa framnate pana se omogenizeaza aluatul. Se adauga untul la temperatura camerei si taiat in bucatele mici. Se mai lasa sa se incorporeze tot untul si sa devina un aluat care nu se mai lipeste de peretii bolului.

Se lasa la loc caldut sa creasca timp de o ora.

Dupa ce a dospit, se ia aluatul si se framanta putin pe masa de lucru infainata, dandu-i form a unui sul. Se taie in felii egale apoi fiecare felie se taie in doua.

Se aplatizeaza fiecare bucata apoi se ruleaza pe lungime cat mai strans si se modeleaza formand un snur. Se ia snurul si se roteste ca un melc, lasand o portiune libera, formand coada iepurasului. La celalalt snur, se petrec capetele unul peste celalalt si se formeaza capul si urechile. Se asaza cate o stafida in gaura formata, aceasta fiin pe post de ochi. Se lipesc cele doua, formand iepurasul. Se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se continua cu restul aluatului. (a se vedea pozele).

Se bate oul bine si se adauga zaharul brun. Se amesteca din nou pana se topeste apoi se ung iepurasii. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din cantitatile date data ies 12 iepurasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Iepurasi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
cornuri cu gem