Negresa ciocolatoasa

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 22 Dec 2014 | 10326 vizualizari

 

Preferata mea! Negresa ciocolatoasa!

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 50 gr margarina Rama
  • o cana cu zahar
  • o cana cu faina
  • 200 ml lapte
  • 50 gr cacao neagra
  • 4 oua mari
  • o lingurita cu praf de copt
  • esente de rom/vanilie dupa gust
  • pentru decor: sirop de zahar ars/fulgi de ciocolata/ornamente ciocolatoase
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa ciocolatoasa:

Punem laptele la fiert, adaugand zaharul, cacaoa si margarina.

Dupa ce a dat in clocot de cateva ori, omogenizam compozitia (daca mai este necesar) si o lasam sa se raceasca treptat.

Incorporam galbenusurile, esentele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta, o amestecam usor cu albusurile batute spuma (tare), omogenizand totul.

Turnam compozitia intr-o tava de yena, unsa cu putina margarina.

Se coace la foc potrivit.

Dupa racire, se orneaza dupa plac. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga in compozitie si fructe deshidratate (de exemplu merisoare)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu unt de arahide