Andra Mihail ne prezintă o rețetă de pârjoale - chiftele tradiționale, suculente și aromate, preparate după metode clasice din bucătăria moldovenească.
Pentru aceste Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă, sunt necesare următoarele ingrediente: carne tocată de porc, ceapă, morcovi, cartofi, pâine, ouă, verdeață și condimente.
Cum se prepara aceste Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă:
Pune pâinea la înmuiat în lapte.
Curăță și spală legumele, apoi rade-le mărunt. Toacă ceapă solzișori. Taie mărunt și verdeața.
Pune carnea într-un castron mare și amestec-o cu legumele, apoi adaugă usturoi tocat mărunt. Adaugă ouăle și verdeața. Condimentează cu sare și piper. Amestecă bine compoziția de carne cu legume.
Stoarce pâinea și pune-o peste amestecul de carne. Compoziția trebuie să fie legată.
Formează pârjoalele de mărime potrivită, apoi tăvălește-le prin pesmet.
Pune la încins ulei într-o tigaie și prăjește pârjoalele pe ambele părți, apoi scoate-le pe un platou cu hârtie de masă. Servește-le calde alături de pâine proaspătă și muștar sau după preferințe.
Încearcă și rețeta de Pârjoale moldovenești cu carne de pui sau varianta de Chiftele de pește.
Îți recomandăm și rețeta de Chifteluțe marinate.