Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă

de Bucataras in Porc, 9 Noi 2024 | 1000 vizualizari

 

Andra Mihail ne prezintă o rețetă de pârjoale - chiftele tradiționale, suculente și aromate, preparate după metode clasice din bucătăria moldovenească.
Pentru aceste Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă, sunt necesare următoarele ingrediente: carne tocată de porc, ceapă, morcovi, cartofi, pâine, ouă, verdeață și condimente.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă
  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mare
  • 2 cartofi medii
  • 4-5 căței usturoi
  • 1-2 felii pâine
  • ~100 ml lapte
  • 3 ouă
  • mărar și pătrunjel
  • sare și piper
  • pesmet pentru finisat
  • ulei pentru prăjit
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă:

Cum se prepara aceste Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă:

Pune pâinea la înmuiat în lapte.

Curăță și spală legumele, apoi rade-le mărunt. Toacă ceapă solzișori. Taie mărunt și verdeața.

Pune carnea într-un castron mare și amestec-o cu legumele, apoi adaugă usturoi tocat mărunt. Adaugă ouăle și verdeața. Condimentează cu sare și piper. Amestecă bine compoziția de carne cu legume.

  Stoarce pâinea și pune-o peste amestecul de carne. Compoziția trebuie să fie legată.

Formează pârjoalele de mărime potrivită, apoi tăvălește-le prin pesmet. 

Pune la încins ulei într-o tigaie și prăjește pârjoalele pe ambele părți, apoi scoate-le pe un platou cu hârtie de masă. Servește-le calde alături de pâine proaspătă și muștar sau după preferințe. 

Încearcă și rețeta de Pârjoale moldovenești cu carne de pui sau varianta de Chiftele de pește.

Îți recomandăm și rețeta de Chifteluțe marinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti cu cartofi natur