Cand am preparat prima data acest fel de mancare nu stiam cum vor reactiona ai mei la atatea legume in farfurie. Dar .... i-am chemat la masa si spre surprinderea mea, chiar le-au placut. De atunci, cer sa le fac destul de des acest fel de mancare, ceea ce va recomand si voua. Se prepara repede si este o mancare usoara.
Pentru Reteta de piept de pui cu legume chinezesti ai nevoie de urmatoarele ingrediente: piept de pui, legume chinezesti, rosii pasate, orez.
Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape absorbante apoi se taie in fasii subtiri.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga fasiile de pui. Se lasa la calit pe toate partile pana se albeste carnea, se presara cu sare si piper de sichuan si se lasa pana se rumeneste usor. Se scoate carnea pe o farfurie si se lasa deoparte.
Intr-o cratita mai incapatoare se pun 2 lg cu ulei la incins apoi se adauga legumele chinezesti, scoase direct din congelator. Se da focul mare 3 minute, se amesteca cu grija pana incep sa se dezghete legumele, apoi se da focul potrivit, se pune capacul si se lasa 5 minute, timp un care se mai amesteca. Dupa acest timp se toarna rosiile pasate, apa, se condimenteaza cu sare dupa gust. Se pun si bucatile de carne si se lasa sa fiarba la foc incet, sub capac, timp de 10 minute. La final se adauga 1 lgt zahar pentru a taia din aciditatea sucului de rosii si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Intre timp se fierbe orezul in apa cu sare, in cantitatea dorita, in functie de numarul de persoane care vor servi masa.
Peste orez se pune sosul cu legumele chinezesti si se presara deasupra susan.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Pui chow mein.
1
Sosul se poate condimenta dupa gustul propriu, poate fi chiar si un sos dulce acrisor.
2
Carnea se taie in fasii subtiri.