Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

de miremirc in Prajituri, 5 Iun 2011 | 305067 vizualizari

 

 Pentru aceasta Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, nuci, lapte, unt, caramel. Pregatim aceasta reteta de fiecare data de sarbatori sau la orice eveniment important

 

INGREDIENTE

Ingredientele Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 250 g unt
  • Caramel :
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • Glazura :
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar
  • Decor :
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (25*35cm). Am folosit o tava mai mica si a iesit putin cam prea inalta prajitura .Coacem cam 20 minute. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua, pe orizontala .

Pentru crema: batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. In faina adaugam laptele treptat amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Turnam apoi peste spuma de galbenusuri si punem castronul pe aburi, amestecand mereu pana se ingroasa crema. Lasam crema sa se raceasca. Untul adus la temperatura camerei il mixam spumos iar in el punem cate o lingura din crema racita si omogenizam, pana incorporam toata crema.

Pentru caramel: punem pe foc intr-o craticioara zaharul si amestecam pana se topeste; luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine de tot. Cu ajutorul unei linguri, stropim cele 2 blaturi cu aceste caramel cald. Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul si incepem asamblarea prajiturii astfel : primul blat- jumatate de caramel-jumatate de crema- al doilea blat- restul de caramel- restul de crema.

Pentru glazura: tot pe aburi mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc. Asezam bezeaua calda peste crema.

Deasupra radem ciocolata milka dark sau fiecare ce fel de ciocolata doreste.

Va doresc sa incercati aceasta prajitura pentru ca este foarte foarte bunaa :)

Vezi si reteta de Prajitura Regina Maria

Poate-ti place si Desert prajitura intercontinental 

A absolut delicioasa si Prajitura Bounty

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

CristianaGhiuro 1

17.11.2019, 09:03

Nu recomand rețeta asta. Este ZAHAR CU CREMA. Horror. Am stricat o gramada de alimente timp și nervi. Am aruncat toată prăjitura

Sidy 1

23.12.2020, 07:09

O prajitura foarte, foarte gustoasa ! De ce trebuie sa fim rele ? Nu va place ca e prea mult zahar sau unt ? Puneti mai putin, nu se va intampla nimic rau !
Mie imi place enorm, am facut-o de multe ori si a iesit perfecta !

trifadalia 1

13.12.2023, 11:28

Demult nu am mancat aceasta prajitura. Candva toata lumea o facea era la moda , gustul oricum nu si-l pierde

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina de ciocolata