Scriind reteta, mi-am dat seama ca nu am facut poze la carne si nici nu prea se vede prin farfurie, dar trebuie sa ma credeti pe cuvant ca are si carne de porc. :)))
Daca nu, o puteti prepara doar cu legume si va deveni o ciorba de post tare gustoasa.
Se spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit intr-o oala impreuna cu uleiul incins. Se adauga pasta de ardei. Se toarna apa in oala si carnea taiata bucatele. Se lasa sa fiarba la foc domol. Cand este aproape fiarta carnea, se adauga legumele congelate si se lasa sa fiarba in continuare, condimentam cu sare dupa gust.
Se curata cartofii si se taie in cubulete mici. Se adauga si acestia in oala cu legume. Se lata totul la foc domol pana sunt fierte toate legumele. Se toarna la final si sucul de rosii pasate si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se mai adauga sare daca este nevoie dupa care se trage oala de pe foc.
Se pune crengutele de telina si se acopera oala. Se lasa sa se imbine aromele timp de cateva minute.
Se serveste asezonata cu patrunjel verde si ardei iute alaturi.
Pofta buna!
1
Daca se renunta la carne, se transforma intr-o ciorba de post.
2
Se pot inlocui legumele congelate cu legume proaspete.