mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete / Mancaruri cu carne

Mancare taraneasca duminicala

In Pui la 19 Feb 2016

Carnea de pasare se  curata, se portioneaza si se spala temeinic. Legumele se curata si se spala. Puneti la fiert carnea cu legumele intregi, piper, foi de dafin si sare. Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 45 minute. Scurgeti carnea si legumele de zeama....

Ied cu legume- la tuci

In Mancaruri cu carne la 16 Feb 2016

Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi . Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza . Morcovii se taie bucati mai mari . In general legumele se taie mai grosier , mai rustic , ele vor fierbe foarte bine in vasul de...

Tocanita cu carnati de casa

In Porc la 15 Feb 2016

Spalati si curatati legumele . Carnatul se opareste in apa clocotita  . Se arunca apa . Ceapa si prazul se toaca marunt . Caliti legumele taiate pana devin sticloase . Sarati . Se pune in cratita pasta de ardei copt si cea de ardei iute . Adugati  , faina alba si...

Costita afumata cu maghiran si cartofi

In Porc la 2 Feb 2016

Costita se tine la desarat  in apa rece cateva ore. Din cand in cand se schimba apa. Se opareste costita in apa clocotinda 5 minute. Se scurge de lichid si se portioneaza. Usturoiul se curata si se toaca. Se aseaza costita in vasul aparatului de gatit se aduga deasupra...

Curcan ardelenesc

In Curcan la 1 Feb 2016

Pulpa de curcan curatata si spalata se opareste in apa clocotita. Am  transferat carnea de curcan in vasul aparatului de gatit. Am pus in vas legumele si condimentele. Am adugat zeama de varza si uleiul. Sarati foarte putin. Zeama de varza este si ea sarata....

Pulpa de ied in stil grecesc

In Mancaruri cu carne la 29 Ian 2016

Pulpa de de ied se curata  si se spala. Se amesteca ingredientele pentru marinare. Se maseaza pulpa  de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana la  24 ore. Se curata cartofii , se taie in sferturi si se sareaza . Curatati ceapa si taiati...

Fegato alla venetiana - ficat venetian

In Ficat la 25 Ian 2016

Ficatul se tine in apa rece cateva ore, sa se curete de sange. Din cand in cand se schimba apa. Curatati, spalati si taiati cepele pestisori [julien ]. Infierbantati o tigaie  Wok antiaderenta - eu am un Tefal  de incredere . Puneti uleiul , untul si sotati ceapa ....

Snitel de porc in crusta de cartofi

In Porc la 25 Ian 2016

Carnea  deporc se bate cu batatorul de snitele si se condimenteaza cu sare, piper si salvie maruntita . Cartofii se curata si se razuiesc pe razatoarea cu ochiuri mari. Se scurg de surplusul de lichid si se amesteca cu sare  piper, oua si 1 lingura faina. Se dau bucatile...

Muffins de vitel cu legume mexicane

In Vita la 23 Ian 2016

Amestecati carnea tocata cu sare, piper, cimbru, oregano, ketchup, sos Worchester, pesmet si usturoi. Pentru ca ceapa sa fie mai fina am maruntit-o in vasul atasat blendarului vertical de mana. Amestecati bine sa se omogenizeze toate ingredientele. Luati o tava pentru muffins...

Cina boiereasca

In Porc la 21 Ian 2016

Cartofii curatati, spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Varza rosie si cea alba se taie fideluta, morcovul se razuieste. Se prepara din acestea o salata in care se incorporeaza si patrunjel verde, seminte de marar, putin ulei, sare si otet de mere. Se curata...

Spate de curcan copt

In Curcan la 21 Ian 2016

Legumele se curata si se spala. Spatele se curata se spala si se taie in jumatate. Se pune la fiert in multa apa cu sare carnea si legumele. Eu am fiert 20 minute in oala sub presiune. Am scos spatele de curcan din zeama. Nu se arunca apa si legumele in care a...

TOCANITA OSPATARULUI -CU MAMALIGUTA

In Vita la 17 Ian 2016

Sotati usor ceapa  in ulei , presarati boiaua si amestecati totul cu bucatile de carne . Adugati vinul , condimentati cu sare , piper . Adugati  cimbrul , cimbrisorul si busuiocul . Fierbeti sub capac  pana cand carne este moale si se formeaza un sos usor legat...

Tocanita de cartofi cu costita afumata si carnati de casa -la vas de fonta

In Porc la 10 Ian 2016

Costita  se spala si se fierbe in apa pana incepe sa se  patrunda Ceapa se prajeste usor  impreuna cu carnatul portionat . Adugati boiau , amestecati si puneticartofii , piperul , cimbrul si foile de dafin . Turnati deasupra zeama in care a fiert costita , atat...

Felii cu piept de curcan

In Curcan la 7 Ian 2016

Portionati felii de carne 4x4 cm aproximativ egale. Bateti usor carnea cu batatorul de snitele . Puneti pieptul de curcan la macerat  in  amestecul de oua, sare, mustar, smantana, oregano si chilli . Dati vasul la rece minimum o ora. Prajiti usor carnea  pe...

Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut

In Mancaruri cu carne la 7 Ian 2016

Se prepara o mamaliga cu apa, sare si faina de malai. Mie imi place sa fie mai vartoasa. Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei impreuna cu ceapa tocata. Prajiti pana ceapa devine sticloasa. In vasul de lut se pune pe fund putin ulei rezultat de la prajirea carnatilor....

GATURI DE CURCAN CROCANTE

In Curcan la 21 Dec 2015

Gaturile de curcan portionate se fierb in apa cu sare in oala sub presiune timp de 30 minute . Zeama  de carne rezultata  se foloseste ca baza pentru alte supe / ciorbe . Puneti gaturile de curcan intr-o tigaie si presarati deasupra piper , boia , rozmarin si cimbru ....

Ied glazurat cu miere si portocale - Reteta cu numarul 900 !!!

In Mancaruri cu carne la 29 Noi 2015

Usturoiul se curata si slaninuta se taie feliute. Pulpa de ied se curata si se spala bine. Se freaca cu sare si se impaneaza cu usturoi si bucatele de slaninuta. Se inteapa carnea cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit si se introduce in aceste taieturi usturoi si slanina. Se...

Vitel cu cartofi si spanac

In Vita la 29 Noi 2015

Legumele se curata si  se spala. Carnea se spala si se taie cuburi mari, asa cat o imbucatura. Ceapa se taie cubulete. Se pune ceapa si carnea la sotat. Sarati. Cand ceapa este sticloasa se pune pasta de kapia si o cana de apa si se fierbe sub capac 30 minute....

Inima de vitel cu legume si salvie

In Vita la 29 Noi 2015

 Inima de vitel se curata de  grasime si  partile albicioase. Ideal ar fi sa se tina macar o ora in apa rece [ pentru a iesi sangele din ea ] daca nu se spala bine  cu pa rece. Se taie felii. Curatati si spalati ceapa si morcovul. Ceapa se taie pestisori, morcovul...

Jambon la tigaie cu varza

In Porc la 28 Noi 2015

Jambonul se spala, se usuca prin tamponare cu un prospop curat. Sarati jambonul si increstati soricul din loc in loc [sa nu se faca  jambonul concav la prajit] Intr--un wok mare se pune la topit o lingura de unt si bucata de carne. Deasupra se pune ceialalta bucata de unt ....

Piept de pui umplut

In Pui la 26 Noi 2015

Am spalat cele trei bucati de piept de pui . Se usuca carnea prin tamponarea cu prosp de hartie . Se spala legumele si se curata. Am amestecat prazul  si usturoiul tocate cu patrunjel verde , codite de ceapa , sare si oul intreg. Am despicat fiecare bucata de piept pe...

Gulas de oaie cu fasole boabe

In Oaie la 4 Oct 2015

Carnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura. Puneti carnea  la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de dafin. Scurgeti carnea de apa. Intr-un vas cu pereti grosi  [de fonta preferabil ] incingeti...

Jambon copt-la cuptor

In Porc la 27 Sep 2015

Ceapa se curata si se taie mai mbucati mai mari . Caciulia de usturoi  se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ] Carnea se spala si se pune intr-o tava [ teflonata ]impreuna cu ceapa si usturoiul . Se presara deasupra...

Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral

In Mancaruri cu carne la 26 Sep 2015

Incepeti cu pregatirea frunzelor . Se pune apa la cu sare si putin otet la fiert si se oparesc frunzele de vita de vie prin scufundare [ nu trebuie tinute mai mult de 30 secunde , sunt fragile ] , Se oparesc si foile de varza pana observati ca s-au inmuiat . Se scot frunzele intr-o strecuratoare...

Pipote de pui cu cartofi- in sos de bere

In Pui la 21 Sep 2015

Curatati si spalati pipota Curatati si spalati legumele . Tocati si caliti in ulei ceapa si usturoiul . Adugati pipota si berea Sarati si puneti oregano , boia si jumatate din rosii tocate marunt . Fierbeti 30 minute . La nevoie se mai poate aduga apa ....

Curcan cu mazare -la tava

In Curcan la 19 Sep 2015

Pulpele de curcan spalate si curatate se portioneaza in bucati de aproximatv 150-200 grame. Legumele se curata si se spala . Tocati usturoiul si taiati ceapa julien . Puneti carnea intr-o tava cu ceapa,usturoiul si rondele de ardei iute pe deasupra . Sarati , piparati...

Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

In Porc la 17 Sep 2015

Am oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute. Am curatat si spalat legumele. Am prajit usor  ceapa cubulete si ardeii feliati in ulei impreuna cu fasolea verde  rupta marunt, timp de 2-3 minute. Sarati si adugati...

Ied cu cartofi in stil Mallorca

In Mancaruri cu carne la 18 Aug 2015

Pulpele de ied se spala si se portioneaza in bucati mari de cate 250 grame . Spalati si curatati legumele. Taiati morcovul si ardeiul rondele, ceapa pestisori, rosiile felii mari . Tocati usturoiul curatat. Intr-o tava mare puneti o parte  din legume  si...

Snitel de curcan cu mustar si hrean

In Curcan la 17 Aug 2015

Carnea de curcan se feliaza si se bate usor cu batatorul de snitele. Fiecare felie de carne se sareaza, se pipareaza si se unge cu pasta de hrean si mustar pe ambele parti . Puneti tigaia cu ulei la incins. Bateti spuma ouale impreuna cu putina sare . Amestecati faina...

Pulpe de curcan la tava - cu sos coreean

In Curcan la 28 Iul 2015

Se pun cartofii bine spalati la fiert in apa cu sare . cand sunt fierti se scurg de apa se curata si se taie in jumatati . Pulpele de curcan curatate se spala si se portioneaza in bucati mari de 300-400 g. Se curata si se spala cepele. Verdeata se spala. Ardeiul se curata, se spala...

Afisate 241 - 270 din 483 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]