Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

de mihaelar63 in Porc, 17 Sep 2015 | 4822 vizualizari

 

Am primit o noua jucarioara adusa de fiul meu din Grecia. Este un vas traditional din ceramica pentru gatit la cuptor . Mai multe informatii puteti gasi aici http://greekfood.about.com/od/glossary/g/yiouvetsi.htm. Vasul frumos si mancarea delicioasa. Misiune indeplinita :D Fasolea este de la mine din gradina, un soi bun, se topeste in gura. Am avut si cateva pastai de fasole verde fideluta prea putine pentru o mancare separata , asa ca le-am incorporat in preparatul acesta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg jambon semi-afumat
  • 2 cani fasole alba cu bob mare
  • 2 cepe
  • 2 rosii mari
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei Kapia
  • 1 ardei iute
  • 1 cana fasole verde fideluta 1 crenguta marar
  • 1 crenguta cimbru
  • 100 ml ulei
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc ):

  1. Am oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute.
  2. Am curatat si spalat legumele.
  3. Am prajit usor  ceapa cubulete si ardeii feliati in ulei impreuna cu fasolea verde  rupta marunt, timp de 2-3 minute.
  4. Sarati si adugati rosiile fara pelita taiate cuburi .Amestecul nu  este nevoie sa setina mult pe foc se va continua prepararea in cuptor.
  5. Luati vasul de ceramica ce a fost tinut in apa 30 minute . Puneti pe fundul vasului crengutele de mirodenii si jumatate din legumele sotate. Adugati fasolea si jambonul cu tot cu lichidul aferent in care a fiert si deasupra restul de legume.
  6.  Puneti capac [ acesta are un mic orificiu pentru eliberarea aburului ] si dati vasul la cuptor timp de o ora.
  7. Serviti mancarica cu mult patrunjel verde presarat deasupra .
  8.  Pofta buna!

TIPS-URI

1

Vasul gastra ca orice vas de ceramica se tine inainte de a fi folosit minimum 30 minute in apa sa se ,, hidrateze''. Se pune in cuptor si apoi se da drumul la caldura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc proaspata si afumata,cartofi si bureti,in vasul roman