Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 7 Ian 2016 | 6795 vizualizari

 

Dupa atitea aperitive, carnuri si  sofisticatenii am poftit la o mamaliguta ca lumea. Am folosit un vas de lut nou care-l achizitionasem  in primavara pentru a face paine in el .:D. Vasul de lut se tine cu apa inainte de folosire.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina de malai grisat
  • 500 gr carnati afumati de casa
  • 100 ml ulei
  • 200 gr smantana
  • 200 gr branza framantata de oaie [ de tara]
  • 100 gr cascaval afumat
  • 100 gr branza razuita gratinabila
  • 3 oua
  • 1 ceapa mare tocata
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut:

  1. Se prepara o mamaliga cu apa, sare si faina de malai. Mie imi place sa fie mai vartoasa.
  2. Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei impreuna cu ceapa tocata. Prajiti pana ceapa devine sticloasa.
  3. In vasul de lut se pune pe fund putin ulei rezultat de la prajirea carnatilor.
  4. Se pun straturi succesive de mamaliguta, carnati, branza si smantana.
  5. Mamaliguta se intinde bine cu ajutorul grasimii  de la prajeala.
  6. Eu am pus trei straturi de mamaliguta. La primul am folosit branza de oaie, la al doi-lea cascavalul afumat si am incheiat cu branza  gratinabila.
  7. Am facut doua adancituri  in stratul superior si am pus doua oua de casa.
  8. Am dat drumul la cuptor si am pus vasul sa se gratineze mamaliguta.
  9. Se vede din imagini, a iesit o nebunie de mamaliguta cu ouale moi si branza se intindea frumos.
  10. Am servit cu varza murata de la  borcan. Am poftit  si la o bere rece pe care am impartit-o  pe din doua :D
  11. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Am preparat trei portii. Pentru doua portii am pus in vasul de lut . Pentru inca o portie am pus in caserola si a trimis fiului meu.

2

Am spalat vasul de lut cu putin detergent, l-am limpezit bine si l-am lasat sa stea cu apa timp de 30 minute inainte de folosire. Nu se incalzeste cuptorul in prealabil. Daca nu respectati acest procedeu riscati ca vasul sa se crape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu branza si carnati