Cina boiereasca

de mihaelar63 in Porc, 21 Ian 2016 | 9796 vizualizari

 

Am avut la dispozitie putina carne de porc si ultima varzuta de Bruxelles din gradina proprie. In 20 minute am preparat o cina savuroasa si hranitoare. Simplu, rapid de preparat si mananci ca un boier :D

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne porc
  • 3 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 cana varza de Bruxelles
  • 1 cana varza rosie
  • 1 cana varza alba
  • 1 morcov
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita seminte de marar
  • sare
  • boia iute de ardei
  • chimen pudra
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cina boiereasca:

  1. Cartofii curatati, spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare.
  2. Varza rosie si cea alba se taie fideluta, morcovul se razuieste. Se prepara din acestea o salata in care se incorporeaza si patrunjel verde, seminte de marar, putin ulei, sare si otet de mere.
  3. Se curata varza de Bruxelles de cotoare sau frunze patate si se opareste cu apa fierbinte.
  4. Carnea se bate cu batatorul de snitele, se condimenteaza cu sare si boia de ardei.
  5. Prajiti carnea intr-o tigaie cu ulei. Puneti carnea la cald [ sub un capac acoperit ].
  6. in aceiasi tigaie unde ati prajit carnea topiti untul si sotati usor verzisoarele de Bruxelles, pudrate cu chimen.
  7. Se scurg cartofii de lichidul in exces si se zdrobesc ca pentru piure.
  8. Serviti carnea de porc cu piure, salata si verzisoare. Peste pireu puteti pune sosul ramas in tigaie.
  9. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru ca s-a folosit unt la preparare serviti mancarea calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cina boiereasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc fiarta