mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI412
Retete / Mancaruri cu carne

CARNE ASADA

In Vita la 30 Mai 2017

Carnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime. Legumele se curata si se spala. Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o portocala. Se pune carnea intr-o tava. Peste carne, se toarna zeama de citrice si berea. Adaugati 2...

Sarmale coapte

In Mancaruri cu carne la 18 Mai 2017

Varza murata se taie pe langa cotor si se desprind frunzele. Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua, in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in acest timp. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se taie in doua. Legumele se...

Vita cajun cu fasole verde

In Vita la 20 Apr 2017

 Am decongelat bucata de carne la temperatura camerei. Am sarat si am ,,imbracat '' vacuta cu condimentul de cajun pe toate partile. Am pus uleiul intr-o tigaie incapatoare [ de tip wok]. Am prajit carnea pe toate partile, cate 2-3 minute, pana a facut crusta. Prin acest...

Tocanita de berbecut cu leurda

In Oaie la 10 Apr 2017

Legumele se curata si se spala. Carnea de berbecut se curata bine de de grasime si se taie cuburi mai marisoare [ oricum va scadea putin la preparare ]. Maruntiti ceapa galbena. Se asaza ceapa in cuva aparatului de gatit cu carnea deasupra. Sarati. Maruntiti si telina,...

Inima cu ciuperci si fettuccine

In Iepure la 6 Mar 2017

Inima se curata de zgarciuri si se feliaza. Eu am tinut inima in apa rece, timp de o ora, pentru a se trage sangele din ea. Fettuccinele se pun la fiert in apa clocotita sarata. Dupa 4 minute, se scurg intr-o sita. Intr-o tigaie non aderenta, se pune o lingura de ulei si se...

Cotlet de berbecut cu rozmarin

In Oaie la 4 Mar 2017

Bucata de cotlet de berbecut se limpezeste cu apa. Deasupra carnii, se rasneste sare roz de Himalaya amestecata cu fulgi de chilli. Frecati bine bucata de berbecut cu sarea rasnita. Curatati usturoiul. Se pune bucata de carne intr-un vas. Adugati vinul, 2...

Pollo Vesuvio

In Pui la 20 Feb 2017

Puiul neaparat cu os si piele, se spala bine si se condimenteaza cu sare si piper. Curatati si spalati usturoiul. Se taie feliute. Cartofii se spala si se curata. Daca sunt noi, nu curatati coaja. Am taiat cartofii felii mai groase de 1.5 cm -rondele, pe cei mai mari jumatati...

Pui cu ciuperci pleurotus

In Pui la 17 Feb 2017

Puiul fiert, fiind de casa si cu grasime, l-am pus intr-o cratita teflonata si l-am prajit usor pe toate partile. Am adaugat apa sa-l acopere. Am sarat. Se spala ciupercile si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Adaugati ceapa, cubuletele de...

Parjoale cu salata

In Mancaruri cu carne la 14 Feb 2017

Curatati legumele. Cartoful, morcovul, ceapa si usturoiul se taie bucati si se toaca / maruntesc. Pentru aceasta, am folosit (rapid si comod) vasul cu taietor atasat de blenderul vertical de mana. Spalati si tocati marunt patrunjelul verde. Eu mereu am in congelator carne...

Tocanita alba de vitel cu penne rigate

In Vita la 23 Ian 2017

Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul. Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu faina alba. Prajiti bucatelele de vitel in ulei incins, pana...

Vitel cu legume la cuptor

In Vita la 21 Ian 2017

Legumele se curata, se spala si se feliaza. Carnea se taie felii de grosimea 1.5-2 cm . Se asaza legumele in tava si se rasneste deasupra sare cu chilli. Stropiti cu putin ulei. Feliile de carne se ung cu sos de soia si otet balsamic. Sarati carnea si asezonati...

Iepure la cuptor cu salata de valeriana

In Iepure la 9 Ian 2017

Am spalat si curatat foarte bine iepurasul. Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata. Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta etapa. A doua zi, am scurs carnea de apa si am pus in vasul de lut grecesc. Se adauga restul...

Parizer din piept de curcan in ou

In Curcan la 9 Ian 2017

Scoateti membrana de pe parizer. Feliati parizerul felii mai grosute. Piperati. Puneti uleiul intr-o tigaie la incins . Bateti ouale spuma. Sarati. Incorporati o lingura de faina alba. Dati feliile prin faina alba si apoi prin ou. Prajiti in uleiul incins pe ambele...

Papricas de pui cu mamaliguta

In Pui la 9 Ian 2017

Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala. Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile. Spalati, curatati si tocati cubulete ceapa si ardeiul. Trageti intr-o margine a vasului carnea si caliti usor ceapa...

Vitel la cuptor

In Vita la 6 Noi 2016

Am fasonat [modelat , format] bucatile de carne sa aiba aproximativ aceiasi marime . Intr-o tigaie mare , incapatoare [ Wok Tefal]am pus carnea sa se rumeneasca impreuna cu untura proaspata de rata . Cand carnea a inceput sa se rumeneasca am amestecat-o cu pasta de ardei Kapia ....

Orez cu piept de pui

In Pui la 5 Noi 2016

Curatati legumele si le spalati. Spalati carnea . Pentru inceput preparati o supa de carne clasica . Se pune la fiert in oala sub presiune carnea , o ceapa , usturoiul , morcovii , telina , piperul boabe , foile de dafin si putina sare . Folosind oala sub presiune veti...

Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

In Iepure la 26 Oct 2016

Iepurele curatat bine si spalat l-am transat in patru bucati . Se lasa carnea sa se scurga si se maseaza bine cu sare si ouzio . Se curata legumele si se spala . Inainte de folosire am lasat vasul 20 minute  cu apa sa se hidrateze . Nu am citit nicaieri dar m-am...

Cina de duminica -costita de vitel

In Vita la 16 Oct 2016

Costitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite . Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute . Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui  baza unei supe / ciorbe . Transferati carnea intr-un vas de yena si o condimentati cu un amestec din fulgi de chilli ,...

Vinete umplute

In Porc la 15 Oct 2016

Curatati ceapa si usturoiul . Spalati ceapa verde si verdeata . Spalati vinetele si le scobiti in interior . Pastrati miezul . Daca este nevoie taiati putin din partea de jos ca vinetele sa se aseze frumos in tava . Puneti apa cu sare la clocotit si opariti vinetele usor pana...

Tocanita de berbecut cu cartofi

In Oaie la 13 Oct 2016

Carnea de berbecut se spala si se portioneaza bucati potrivite . Se spala si se curata legumele . Se pune carnea intr-un vas incapator [ eu am o cratita  Tefal ] Deasupra se aduga o lingura generoasa de untura de porc proaspata . Sarati si lasati sa se inabuse carnea ....

Gulas la ceaun - 1000

In Mancaruri cu carne la 27 Sep 2016

Spalati si curatati legumele !!! Am avut noroc : un sotior tinerel nu ne-a dat voie sa curatam nimic . A trebuit sa ascund din cartofi sa nu curete prea mult . Se toaca marunt ceapa . Se toaca ardeii , Kapia si gogosarii .Nu trebuie insistat la marime uniforma , la fierbere...

Chiftelute speciale

In Vita la 15 Mai 2016

Feliati fasii subtiri carnea si grasimea de porc . Tocati carnea si grasimea astfel pregatite . Curatati si spalati usturoiul . Tocati-l. Spalati ceapa verde si o taiati rondele . Spargeti oul pe o farfurioara pentru a-i verifica prospetimea . Puneti intr-un bol...

Friptura de porc cu cartofi noi si rozmarin

In Porc la 13 Mai 2016

Cartofii noi i-am spalat bine si i-am pus la firt in apa cu sare si patrunjel. Am feliat carnea de porc si costita afumata. Am oparit costita afumata timp de 10 minute prin fierbere. Am lasat cartofii a clocoteasca 5 minute, i-am scurs de apa si i-am curatat de coaja....

Miel de Pasti

In Oaie la 4 Mai 2016

Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat  carnea bucati mai mari  Dupa ce am condimentat am portionat bucatile  mai mici. Portionata carnea se patrunde mai usor cu  aromele mirodeniilor  . In plus se serveste mai usor cand sunt mai multe persoane...

Friptura de miel cu legume

In Oaie la 2 Apr 2016

Am curatat si spalat bine bucatile de miel . Am portionat cotletul cu os si am taiat bucata de costita in doua . Am curatat si spalat legumele. Ceapa am lasat-o intreaga  Am taiat morcovii + ardeiul iute rondele iar  restul legumelor in bucati nu foarte mici Rosiile...

VARZA A LA CLUJ II

In Mancaruri cu carne la 20 Mar 2016

Curatati varza de primul strat de frunze si treceti rapid prin jet de apa rece . Taiati varza fideluta si o caliti in ulei . Sarati si adaugati cimbrul ,  crengutele de marar si piper . Amestecati si turnati o jumatate pahar cu apa . Astfel varza se va patrunde mai repede ....

Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor

In Porc la 18 Mar 2016

Bucatile de costita se spala si se pun intr-o tava. Sarati si condimentati . Amestecati ingredientele pentru marinata. Cu sosul format masati bine bucatile de carne . Lasati  costita sa se odihneasca la rece minimum doua ore [sau peste noapte ]. Curatati si...

Creier cu ou

In Porc la 16 Mar 2016

Creierul de porc se curata de  membrana [ pelita ] transparenta imbibata eventual in sange, cu grija . Se pune la inmuiat in apa rece in frigider cateva ore. Din cand in cand se schimba apa. Se poate trece la etapa urmatoare cand apa ramane limpede. Se pune creierul la...

Adunare generala de carnati cu fasole- Godina

In Mancaruri cu carne la 7 Mar 2016

Am scos de la congelator carnatii si fasolea . Am curatat si spalat legumele . Am oparit carnatii timp de 5 minute in apa clocotita . Am scurs apa si i-am portionat . Am taiat cubulete ceapa si prazul - partea alba . Am pus carnatii portionati sa se prajeasca in ulei ....

Curcan picant cu miere si mustar

In Curcan la 24 Feb 2016

Bucata de piept de pui se spala bine si se pune intr-un vas de portelan. Presarati deasupra condimentele date. Le puteti omogeniza si separat. Cu amestecul de condimente se maseaza bine carnea. Acoperiti vasul cu o folie transparenta si lasati la rece minimum doua ore....

Afisate 211 - 240 din 483 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]