Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de vinete cu praz, rosii si...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc. Ungeti vinetele cu ulei si le prajiti pe toate partile ,intr-o tigaie cu capac ,pana devin moi . Acest...Citeste continuarea
Pizza cu branzeturi, ciuperci si...
Postat de: ancutsa in PizzaSe curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte. Se...Citeste continuarea
Desert coronita Pavlova, cu frisca...
Postat de: RODIMUR in TorturiPentru blaturile din bezea se mixează mai întâi albușurile cu un praf de sare și când încep să crească în volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Se...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de vitel
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie in bucati. Maruntiti ceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie . Sotati legumele maruntite in...Citeste continuarea
Frigarui cu porc si legume
Postat de: ancutsa in PorcSe taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii...Citeste continuarea
Unt din mango cu seminte de chia...
Postat de: ctlina in DulciuriCuratati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati. Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti). Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada...Citeste continuarea
Desert vafe crocante dulci ( reteta...
Postat de: ctlina in DulciuriUntul moale sau topit se amestecă cu celelalte ingrediente ale rețetei. Trebuie să iasă un aluat destul de lichid. Aparatul de vafe (sărățele) se încinge, nu e nevoie să...Citeste continuarea
Biban la cuptor, cu lamai confiate
Postat de: ctlina in PesteIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie. Curatati si taiati ciupercile felii. Intr-o tigaie rumeniti ciupercile intr-un pic de...Citeste continuarea
Supa de legume cu taietei
Postat de: cristinutanicolita in Supe/CiorbeLegumele se curata, se spală și se pun la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb legumele se fac taietei. Intr-un castron se pune faina, ouale si un praf de sare. Se frământă...Citeste continuarea
Salata cu rucola, pere si gorgonzola
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati rucola si o scurgeti de excesul de apa intr-o strecuratoare sau cu ajutorul aparatului special cu centrifuga . Miezul de nuca se spala bine . Daca aveti timp se poate...Citeste continuarea
Desert tort cu bezea, frisca si...
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face blatul din bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Treptat, se adaugă...Citeste continuarea
Pizza Quattro Formaggi
Postat de: RODIMUR in PizzaSe face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se...Citeste continuarea
Batoane de ovaz cu capsuni si...
Postat de: Bucataras in Vegan / Raw veganIncalzeste cuptorul la 180 grade C. Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt. Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si...Citeste continuarea
Mancare de spanac, cu carnati
Postat de: Reli_B in Mancaruri de legumeScoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete. Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare...Citeste continuarea
Pizza Margherita
Postat de: RODIMUR in PizzaMai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin,...Citeste continuarea
File de novac cu legume
Postat de: panacris in PestePrazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent. Novacul filetat se asezonează de...Citeste continuarea
Aperitiv fursecuri cu parmezan si...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se întinde pe foaia de pergament, apoi se taie cu cuțitul sau cu o rolă zimțată, în forme...Citeste continuarea
Desert placinta rulata cu fructe de...
Postat de: panacris in DulciuriFructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează...Citeste continuarea
Tarta cu branzeturi, rosii si baby...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se...Citeste continuarea
Painici pufoase cu ciocolata, fara...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati. Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe,...Citeste continuarea
Desert guguluf cu branza si caise
Postat de: mihaelar63 in DulciuriPentru inceput se amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol . Folositi mixerul de mana . In alt bol separat se bat ouale impreuna cu zaharul pana devin spuma . Se aduga...Citeste continuarea
Tortellini cu perisoare si sos...
Postat de: mihaelar63 in TortelliniTortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente,...Citeste continuarea
Aperitiv guguluf cu vegetale, pui...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPrazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute,...Citeste continuarea
Taietei cu varza acra calita,...
Postat de: vasimur in PastePasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă...Citeste continuarea
Crap copt cu mujdei verde
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasCrapul curatat si spalat se unge interior si exterior cu un amestec de mustar , smantana , ketchup, zeama si coaja de la o lamaie ,sare si piper Eu am lasat pestelele la rece...Citeste continuarea
Salata cu burata, mozzarella si rosii
Postat de: mihaelar63 in SalateBurata, mozzarella si maslinele se scurg de lichidul in care au stat. Bilele de branza se stropesc cu putin ulei de masline si se amesteca cu frunzulitele de busuioc verde taiate...Citeste continuarea
Snitele gratinate cu rosii, vinete...
Postat de: mihaelar63 in PuiCarnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate . Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu...Citeste continuarea
Fasole verde frantuzeasca, cu...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei . Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute . Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si...Citeste continuarea
Papanasi fierti, cu branza de vaci...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriCum se prepara Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine din...
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriIntr-un castron punem ouale si le mixam cu un praf de sare. Adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia....Citeste continuarea
Pizza la tigaie
Postat de: reisnaor_2006 in PizzaIntr-un castron punem ouale si un praf de sare. Mixam bine si adaugam pe rand chefirul si faina treptat. Intr-o tigaie incinsa cu ulei punem aluatul....Citeste continuarea
Desert bilute de biscuiti, umplute...
Postat de: RODIMUR in DulciuriVișinele se pregătesc cu câteva ore înainte, ca să se scurgă de tot lichidul. Nucile se sparg și se macină, din timp. Se pisează biscuiții, nu neapărat foarte fin....Citeste continuarea
Placinta cu ceapa si mozzarella
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriMai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu branza topita cu...
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbePentru inceput cartofii curatati si taiati cubulete ii punem in apa cu sare la fiert. Separat intr-o tigaie calim in untul topit, ceapa si morcovul taiat cubulete....Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si cirese
Postat de: oanapl in PrajituriSe scot sâmburii cireșelor și se taie cireșele în două. Se mixează (cu ajutorul unui mixer vertical) brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și...Citeste continuarea
Mancarica de fasole cu afumatura
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeSe toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare,...Citeste continuarea
Desert minichecuri cu dovleac si...
Postat de: oanapl in PrajituriDovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când...Citeste continuarea
Desert Tiramisu, la cupa
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face o cafea (eu am făcut cappuccino, în care am adăugat 1 linguriță de cafea instant) din ingredientele de mai sus și se lasă să se răcească. Se mixează spumă zahărul tos...Citeste continuarea
Desert madlene cu afine si lamaie
Postat de: Criss in PrajituriOuale se bat spuma impreuna cu zaharul, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi laptele, untul topit, faina amestecata cu praful de copt, sucul si coaja de lamaie si extractul...Citeste continuarea
Desert tort duo, cu nuci, cacao si...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile şi uleiul. Se adaugă nuca măcinată, făina şi praful de copt,...Citeste continuarea
Pui cu sos de rosii, spanac si...
Postat de: Bucataras in PuiPune la topit untul intr-o tigaie mare. Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu....Citeste continuarea
Desert cuburi din foietaj cu ciocolata
Postat de: AdrianUdrea in DulciuriMai intai lasam aluatul foietaj la decongelat. Apoi, taiem ciocolata in cuburi. Intindem usor aluatul pe masa de lucru, apoi asezam o margine a aluatului peste forma de facut cuburi de...Citeste continuarea
Desert chec cu portocale, rom si...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron punem stafidele. Adaugam peste ele romul si apa calda. Amestecam din cand in cand in ele pentru ca toate sa fie hidratate si aromate. Separam albusurile de galbenusuri. Batem...Citeste continuarea
Supa de gaina, cu galuste de gris
Postat de: RODIMUR in SupeCarnea se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc iute, până ce se ridică spumă deasupra. Se culege spuma, se aruncă și apoi se reduce focul de la...Citeste continuarea
Desert napolitana cu crema de...
Postat de: katty in DulciuriTot ce avem de facut pentru aceasta prajitura, este sa pregatim crema. Intr-o craticioara cu fund dublu punem ouale si zaharul. Asezam craticioara la foc mic si batem cu un tel pana incepe sa...Citeste continuarea
Tagliatelle cu fructe de mare
Postat de: oanapl in PasteSe curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se...Citeste continuarea
Reteta simpla si usor de preparat...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCum se prepara Reteta simpla si usor de preparat de Mancare de spanac cu carne de pui: Curatam bine spanacul de impuritati, rupem coditele si il spalam in mai multe ape, dupa care il scurgem....Citeste continuarea
Supa de pui cu taitei de casa cu...
Postat de: katty in SupeSpalam carnea si o punem intr-o oala, acoperita cu apa rece. Dam cateva clocote, spumand bine, apoi adaugam ceapa intreaga, morcovul si pastarnacul taiate in bucati mai mici, foaia de dafin,...Citeste continuarea
Salata de icre de crap
Postat de: katty in SalatePunem icrele intr-un castron. Cu o lingura de lemn strivim bine icrele, eventual eliminam eventualele pielite ramase si punem grisul fiert si racit. Omogenizam, apoi adaugam putina zeama de...Citeste continuarea
Mazare cu ochiuri de ou si carnati
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legumeAm pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta...Citeste continuarea