A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de vinete cu praz, rosii si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc. Ungeti vinetele cu ulei si le prajiti pe toate partile ,intr-o tigaie cu capac ,pana devin moi . Acest...Citeste continuarea

Pizza cu branzeturi, ciuperci si...

Postat de: ancutsa in Pizza

    Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte.  Se...Citeste continuarea

Desert coronita Pavlova, cu frisca...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Pentru blaturile din bezea se mixează mai întâi albușurile cu un praf de sare și când încep să crească în volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Se...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de vitel

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie in bucati. Maruntiti ceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie  . Sotati legumele maruntite in...Citeste continuarea

Frigarui cu porc si legume

Postat de: ancutsa in Porc

  Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii...Citeste continuarea

Unt din mango cu seminte de chia...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Curatati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati. Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti). Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada...Citeste continuarea

Desert vafe crocante dulci ( reteta...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Untul moale sau topit se amestecă cu celelalte ingrediente ale rețetei. Trebuie să iasă un aluat destul de lichid. Aparatul de vafe (sărățele) se încinge, nu e nevoie să...Citeste continuarea

Biban la cuptor, cu lamai confiate

Postat de: ctlina in Peste

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie. Curatati si taiati ciupercile felii. Intr-o tigaie rumeniti ciupercile intr-un pic de...Citeste continuarea

Supa de legume cu taietei

Postat de: cristinutanicolita in Supe/Ciorbe

Legumele se curata, se spală și se pun la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb legumele se fac taietei.  Intr-un castron se pune faina, ouale si un praf de sare. Se frământă...Citeste continuarea

Salata cu rucola, pere si gorgonzola

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati rucola si o scurgeti de excesul de apa intr-o strecuratoare sau cu ajutorul aparatului special cu centrifuga . Miezul de nuca  se spala bine . Daca aveti timp se poate...Citeste continuarea

Desert tort cu bezea, frisca si...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face blatul din bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Treptat, se adaugă...Citeste continuarea

Pizza Quattro Formaggi

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se...Citeste continuarea

Batoane de ovaz cu capsuni si...

Postat de: Bucataras in Vegan / Raw vegan

Incalzeste cuptorul la 180 grade C.  Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt.  Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si...Citeste continuarea

Mancare de spanac, cu carnati

Postat de: Reli_B in Mancaruri de legume

Scoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete. Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare...Citeste continuarea

Pizza Margherita

Postat de: RODIMUR in Pizza

Mai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin,...Citeste continuarea

File de novac cu legume

Postat de: panacris in Peste

Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent. Novacul filetat se asezonează de...Citeste continuarea

Aperitiv fursecuri cu parmezan si...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se întinde pe foaia de pergament, apoi se taie cu cuțitul sau cu o rolă zimțată, în forme...Citeste continuarea

Desert placinta rulata cu fructe de...

Postat de: panacris in Dulciuri

Fructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează...Citeste continuarea

Tarta cu branzeturi, rosii si baby...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se...Citeste continuarea

Painici pufoase cu ciocolata, fara...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Cerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati. Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe,...Citeste continuarea

Desert guguluf cu branza si caise

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Pentru inceput se amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol . Folositi mixerul de mana . In alt bol separat se bat ouale impreuna cu zaharul pana devin spuma . Se aduga...Citeste continuarea

Tortellini cu perisoare si sos...

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente,...Citeste continuarea

Aperitiv guguluf cu vegetale, pui...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute,...Citeste continuarea

Taietei cu varza acra calita,...

Postat de: vasimur in Paste

Pasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă...Citeste continuarea

Crap copt cu mujdei verde

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Crapul curatat si spalat se unge interior si exterior cu un  amestec de mustar , smantana , ketchup, zeama si coaja de la o lamaie ,sare si piper Eu am lasat pestelele la rece...Citeste continuarea

Salata cu burata, mozzarella si rosii

Postat de: mihaelar63 in Salate

Burata, mozzarella si maslinele se scurg de lichidul in care au stat. Bilele de branza se stropesc cu putin ulei de masline si se amesteca cu frunzulitele de busuioc verde taiate...Citeste continuarea

Snitele gratinate cu rosii, vinete...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate . Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu...Citeste continuarea

Fasole verde frantuzeasca, cu...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Fasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei . Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute . Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si...Citeste continuarea

Papanasi fierti, cu branza de vaci...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

        Cum se prepara Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine din...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

       Intr-un castron punem ouale si le mixam cu un praf de sare. Adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia....Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de: reisnaor_2006 in Pizza

      Intr-un castron punem ouale si un praf de sare. Mixam bine si adaugam pe rand chefirul si faina treptat.       Intr-o tigaie incinsa cu ulei punem aluatul....Citeste continuarea

Desert bilute de biscuiti, umplute...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Vișinele se pregătesc cu câteva ore înainte, ca să se scurgă de tot lichidul. Nucile se sparg și se macină, din timp. Se pisează biscuiții, nu neapărat foarte fin....Citeste continuarea

Placinta cu ceapa si mozzarella

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

      Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu branza topita cu...

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

       Pentru inceput cartofii curatati si taiati cubulete ii punem in apa cu sare la fiert. Separat intr-o tigaie calim in untul topit, ceapa si morcovul taiat cubulete....Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si cirese

Postat de: oanapl in Prajituri

Se scot sâmburii cireșelor și se taie cireșele în două. Se mixează (cu ajutorul unui mixer vertical) brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și...Citeste continuarea

Mancarica de fasole cu afumatura

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare,...Citeste continuarea

Desert minichecuri cu dovleac si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Dovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când...Citeste continuarea

Desert Tiramisu, la cupa

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se face o cafea (eu am făcut cappuccino, în care am adăugat 1 linguriță de cafea instant) din ingredientele de mai sus și se lasă să se răcească. Se mixează spumă zahărul tos...Citeste continuarea

Desert madlene cu afine si lamaie

Postat de: Criss in Prajituri

Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi laptele, untul topit, faina amestecata cu praful de copt, sucul si coaja de lamaie si extractul...Citeste continuarea

Desert tort duo, cu nuci, cacao si...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile şi uleiul. Se adaugă nuca măcinată, făina şi praful de copt,...Citeste continuarea

Pui cu sos de rosii, spanac si...

Postat de: Bucataras in Pui

Pune la topit untul intr-o tigaie mare.   Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu....Citeste continuarea

Desert cuburi din foietaj cu ciocolata

Postat de: AdrianUdrea in Dulciuri

Mai intai lasam aluatul foietaj la decongelat. Apoi, taiem ciocolata in cuburi. Intindem usor aluatul pe masa de lucru, apoi asezam o margine a aluatului peste forma de facut cuburi de...Citeste continuarea

Desert chec cu portocale, rom si...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron punem stafidele. Adaugam peste ele romul si apa calda. Amestecam din cand in cand in ele pentru ca toate sa fie hidratate si aromate. Separam albusurile de galbenusuri. Batem...Citeste continuarea

Supa de gaina, cu galuste de gris

Postat de: RODIMUR in Supe

Carnea se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc iute, până ce se ridică spumă deasupra. Se culege spuma, se aruncă și apoi se reduce focul de la...Citeste continuarea

Desert napolitana cu crema de...

Postat de: katty in Dulciuri

Tot ce avem de facut pentru aceasta prajitura, este sa pregatim crema. Intr-o craticioara cu fund dublu punem ouale si zaharul. Asezam craticioara la foc mic si batem cu un tel pana incepe sa...Citeste continuarea

Tagliatelle cu fructe de mare

Postat de: oanapl in Paste

Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se...Citeste continuarea

Reteta simpla si usor de preparat...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Cum se prepara Reteta simpla si usor de preparat de Mancare de spanac cu carne de pui: Curatam bine spanacul de impuritati, rupem coditele si il spalam in mai multe ape, dupa care il scurgem....Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei de casa cu...

Postat de: katty in Supe

Spalam carnea si o punem intr-o oala, acoperita cu apa rece. Dam cateva clocote, spumand bine, apoi adaugam  ceapa intreaga, morcovul si pastarnacul taiate in bucati mai mici, foaia de dafin,...Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de: katty in Salate

Punem icrele intr-un castron. Cu o lingura de lemn strivim bine icrele, eventual eliminam eventualele pielite ramase si punem grisul fiert si racit. Omogenizam, apoi adaugam putina zeama de...Citeste continuarea

Mazare cu ochiuri de ou si carnati

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]