Sosul Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel este excelent pentru a asezona mancarea.
De data aceasta am facut un amestec de arpagic, patrunjel si busuioc.
Am mixat totul cu ulei de masline, un pic de concentrat de rosii, sare groasa, usturoi si am parfumat cu chimen pudra si paprika.
Am testat imediat caci aveam dovlecel si morcovi si am facut bastonase la cuptor.
Le-am inrobat intr-o faina speciala cu seminte si cu un indice glicemic scazut.
Daca doriti ca mine sa aveti o reteta cu putini carbohidrati puteti folosi pudra de migdale si amesteca cu seminte de susan sau de floarea soarelui .
Daca nu folositi faina normala + semintele dorite.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/06/bastonase-de-dovlecei-si-morcovi-la.html
Pregatiti sosul din ierburi.
Spalati si mixati ierburile cu usturoiul , sarea, uleiul si bulionulde rosii. Asezonati.
Spalati si curatati legumele (daca sunt bio puteti lasa coaja).
Taiati-le bastonase.
Intr-un castron amestecati marinata, uleiul si faina low carb. Puneti bastonasele de legume si inrobati-le in acest amestec.
Depuneti bastonasele pe o placa acoperita de hartie de copt.
Dati la cuptorul incalzit la 210°C timp de 16 minute.
Serviti cu un sos alb : 3 linguri de branza batuta (sau iaurt), 1 lingura zeama de lamaie , sare, boia de ardei si patrnjel tocat.
Foarte bune, nu sunt crocante ca cartofii prajiti dar sunt mult mai sanatoase.
Fara sosul alb aveti o reteta buna de post.