Aceasta pasca am preparat-o de Paste dar la cat e de buna si usor de facut, se poate prepara oricand, nu numai de sarbatori. Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Anyta cu mici modificari.
Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza si se amesteca. Se toarna untul topit si faina cernuta. Se mixeaza totul cateva secunde.
La final se adauga stafidele, coaja de lamaie si smantana si se amesteca cu o spatula, apoi se toarna grisul in ploaie. Se omogenizeaza totul bine.
Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru circa 60-70 de minute. Este gata cand devine aurie-maronie.
Se poate pudra deasupra cu zahar pudra sau se poate lasa simpla.
Pofta buna!