Pentru ca ieri au fost mosii de vara si s-a dat de pomana orez cu lapte, am pregatit si eu o budinca de orez cu caise caramelizate, aromata cu scortisoara si coaja rasa de portocala
Intr-o craticioara punem zaharul pentru caramelizat. Il lasam la foc mic pana capata o culoare frumoasa, aurie, dupa care adaugam untul si omogenizam. Turnam caramelul in tava in care vom coace budinca.
Spalam caisele, scoatem samburii si le taiem cubulete. Asezam caisele peste caramel.
Spalam bine orezul si punem la foc in laptele care fierbe impreuna cu sarea. Cand a absorbit tot laptele il dam jos, adaugam untul si il lasam sa se raceasca.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul. Cand a capatat consistenta unei smantani groase, adaugam galbenusurile si omogenizam. Amestecam ouale batute cu orezul racit, scortisoara si coaja de portocale. Turnam compozitia peste caise si dam la cuptor la foc mijlociu pana se rumeneste deasupra.
Lasam sa se raceasca si o intoarcem invers pe o farfurie.