Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2020 | 2374 vizualizari

 

In Eritrea sau in Etiopia fiecare familie are reteta proprie de condimente berbéré. Este un amestec de condimente foarte picant. 
Eu am avut noroc sa primesc o cutiuta de la o prietena si am profitat sa fac aceasta mancarica. Foarte buna a iesit !
 
http://www.blogulluicatalina.com/2020/05/zigni-mancarica-cu-carne-de-vita-si.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de vita - pulpa taiata bucati
  • 600 g de rosiii la borcan
  • 3 cepe verzi
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de unt clarifiat
  • 2 linguri ulei de masline
  • coriandru proaspat
  • sare
  • 2 linguri de condimente berbéré
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni:

Incalziti intr-o cocota uleiul si untul clarifiat.

Sotati carnea de vita taiata bucati si crumeniti-o pe toate partile. Presarati condimentele peste carne.

Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna 2 minute. Turnatirosiile cu zeama lor. Puneti sare, piper (rosiile mele erau deja sarate). 
Reduceti focul, acoperiti si gatiti la foc mediu 2 ore jumatate sau 1 ora la oala minune. Adaugati verdeata la sfarsit si serviti.

Cu orez, cartofi sau salata de varza ca mine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

07.06.2020, 17:19

Ce mancarica buna!

dantes 1

09.06.2020, 11:12

Buna!

Rocsi 1

09.06.2020, 20:28

Super, super faina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
CARNE ASADA