O placinta delicioasa cu fructe(o combinatie de caise si ceva fructe ratacite prin congelator) si crema de vanilie inspirata de Bucataresele Vesele si adaptata preferintei si gusturilor personale.
Topim untul pe foc.
Intindem o foaie de placinta, o ungem cu unt, asezam alta foaie peste ea, apoi presaram fructele din loc in loc. Pliem foaia de placinta tinand-o de margini si o asezam in tava. Procedam la fel si cu celalalte foi.
Untul ramas il pensulam deasupra.
Punem tava la cuptor la 200 grade C, pentru 10 minute, pana foile se rumenesc.
Intre timp batem ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat. Adaugam praful de budinca si laptele caldut.
Scoatem tava si turnam compozitia peste foi. Reducem focul la 170 grade si punem placinta inapoi la cuptor pana se leaga crema.
Scoatem placinta si o lasam sa se racoreasca, apoi o servim pudrata cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
1
inainte de a aseza foile in tava, ungeti tava din abundenta cu unt
2
lasati foile sa se rumeneasca usor inainte de a pune crema
3
alegeti orice fructe va plac