Varza dulce cu carne de miel

de katty in Oaie, 13 Iun 2020 | 10608 vizualizari

 

Cum mai aveam niste carne de miel ratacita pe la congelator am facut o combinatie cu o varza dulce, pe care am cumparat-o special in acest scop, nu de alta, dar de mult imi statea gandul acolo.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel (pulpa fata)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei
  • 1 varza proaspata
  • 300 gr rosii pasate
  • sare
  • piper negru macinat
  • boia dulce/iute
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • marar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce cu carne de miel:

Taiem carnea in bucati potrivite pe care le spalam bine.

Intr-o cratita punem uleiul sa sa incinte. Adaugam carnea si acoperim cu un capac. Lasam carnea pana scade zeama lasata, apoi punem mai intai ceapa, apoi ardeiul gras taiate cubulete.

Cand ceapa si ardeiul s-au inmuiat, adaugam varza pe care in prealabil am tocat-o cat mai subtire si am frecat-o cu putina sare. Acoperim cu un capac si o lasam 5 minute, dupa care completam cu cata apa este nevoie. Adaugam foile de dafin, cimbru si piper si fierbem 5 minute.

Adaugam rosiile pasate si dam vasul la cuptor pana scade zeama.

Presaram marar verde si scoatem vasul din cuptor.

Servim varza fierbinte cu smantana sau iaurt si ardei iute.

TIPS-URI

1

daca nu va place varza dulce puteti sa o acriti cu zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu carne de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlete de miel la gratar a la Robert Rainford