Pentru cei care nu iubesc sosurile, am pregatit crap la gratar. Simplu, rapid si delicios.Si pana pestele s-a rumenit frumos, am facut si un sos delicios cu unt, usturoi, patrunjel si zeama de lamaie
Portionam pestele si il spalam. Il scurgem si il tamponam cu un prosop absorbant, apoi presaram sare si il lasam la rece 15 minute.
Dam pestele prin faina, il scuturam bine de excesul de faina si il stropim cu ulei.
Incintam bine gratarul si asezam pestele. Il prajim bine pe ambele parti.
Intre timp pisam usturoiul, tocam fin patrunjelul si le punem intr-un castronel. Adaugam zeama de lamaie, sare, piper.
Topim untul intr-un ibric si il turnam peste restul ingredientelor.
Omogemnizam bine. Servim pestele cu sos si mamaliga.
1
pestele dat prin faina si stropit cu putin ulei va avea o crusta frumoasa si nu se va lipi de gratar