Desert impletita cu branza si mere

de MotanLaOale in Prajituri, 8 Iun 2020 | 2274 vizualizari

 

Inspirat de Rocsi. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 270 g aluat foietaj proaspat
  • UMPLUTURA DE MERE
  • 500 g mere
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 amestec pentru placinta de mere
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • UMPLUTURA DE BRANZA
  • 200 g branza de vaci
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un galbenus pentru uns
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert impletita cu branza si mere:

Merele se curata de coaja si se taie cuburi potrivite.

Se pun intr-o cratita cu zaharul si se calesc 5 minute, amestecand.

Se pune scortisoara si condimentul pentru placinta si se mai caleste 5 minute, amestecand.

Se pune amidonul diluat in 2 linguri de apa, se lasa 1 minut amestecand si se lasa la racit.

Intr-un castron se amesteca branza, zaharul, oul si zaharul vanilat.

Se intinde foaia pe blatul de lucru si se netezsste cu sucitorul.

Se imparte in trei din ochi si partile laterale se taie fasii.

Se pune pe mijloc umplutura de branza si de mere.

Se inchide capatul si se impletesc fasiile una din dreapta, una din stanga pana se termina.

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se unge cu galbenus de ou.

Se introduce in cuptrul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute.

Cand este rumenita frumos se scoate din cuptor si se lasa la racit acoperita cu un prosop gros.

Se feliaza rece si se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert impletita cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza