Este o reteta rapida de prajitura si e delicioasa, mai ales rece. Se pot folosi orice fructe preferati, eu am pus capsuni pentru ca acum e sezonul lor.
Se spala capsunile si se rup coditele. Se lasa sa se scurga bine de apa.
Branza se amesteca bine cu zaharul si smantana pentru a obtine o compozitie mai cremoasa (in cazul in care branza este bine scursa si este mai zgrunturoasa). Se lasa deoparte.
Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul. Se adauga ueliul si se mixeaza la viteza mica, apoi se toarna laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste aluat. Se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 22x33 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia. Cu lingurita se pune branza din loc in loc apoi se asaza deasupra capsunile feliate.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca bine inainte de a fi servita.
Pofta buna!
1
Optional, se poate adauga in branza aroma de vanilie sau coaja rasa de lamaie.
2
Se pot inlocui capsunile cu orice alte fructe de sezon.