Piept de rata cu suc de portocale

de Ksenya in Rata, 8 Iun 2020 | 3556 vizualizari

 

Un fel principal sofisticat pentru evenimente speciale.
Pafumat si delicat, cucereste garantat si pe barbatul pretentios sau alintat, in cazul in care doriti sa-l surprindeti de ziua lui sau...rasfatati, nu ezitati si incercati cu reteta de mai jos ;)

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g piept de rata
  • 30 g unt
  • 1 lingurita rasa zahar
  • Sucul de la o portocala mare
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Coaja de la portocala taiata fasii
  • 100 ml Grand Mariner
  • Sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu suc de portocale:

Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine.

Pielea o crestam, dar nu prea adanc.

Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute.

Il scoatem intr un vas si-l lasam sa se odihneasca.

In grasimea ramasa, adaugam untul si zaharul, lasam 3 minute, apoi adaugam sucul de portocala, sucul de lamaie si coaja de portocala, amestecam si lasam sa dea cateva clocote. Stropim cu Grand Mariner si lasam sa evapore alcoolul.

Bucatile de carne se taie felii si se asezoneaza cu sosul format.

Se serveste cu piure de legume (pastarnac /telina) sau cu ce va place.

 

 

TIPS-URI

1

Carnea trebuie sa aiba miezul roze, nu preparati mult carnea

2

Se serveste cu vin rosul sec. Eu recomand "Lupi" de la Gitana sau un Pinot Noir

3

Spalati bine coaja citricelor ( in cazul in care nu aveti citrice bio) si indepartati surplusul de apa cu un prosop

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (11)

dantes 1

10.06.2020, 18:51

Bun!

mirela0911 1

12.06.2020, 21:55

Un preparat deosebit!

Anett 1

06.12.2021, 14:04

Arata foarte delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata in sos de vin