Un fel principal sofisticat pentru evenimente speciale.
Pafumat si delicat, cucereste garantat si pe barbatul pretentios sau alintat, in cazul in care doriti sa-l surprindeti de ziua lui sau...rasfatati, nu ezitati si incercati cu reteta de mai jos ;)
Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine.
Pielea o crestam, dar nu prea adanc.
Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute.
Il scoatem intr un vas si-l lasam sa se odihneasca.
In grasimea ramasa, adaugam untul si zaharul, lasam 3 minute, apoi adaugam sucul de portocala, sucul de lamaie si coaja de portocala, amestecam si lasam sa dea cateva clocote. Stropim cu Grand Mariner si lasam sa evapore alcoolul.
Bucatile de carne se taie felii si se asezoneaza cu sosul format.
Se serveste cu piure de legume (pastarnac /telina) sau cu ce va place.
1
Carnea trebuie sa aiba miezul roze, nu preparati mult carnea
2
Se serveste cu vin rosul sec. Eu recomand "Lupi" de la Gitana sau un Pinot Noir
3
Spalati bine coaja citricelor ( in cazul in care nu aveti citrice bio) si indepartati surplusul de apa cu un prosop