Desert cheesecake cu aroma de vanilie

de Gherca Daniela in Dulciuri, 10 Iun 2020 | 2500 vizualizari

 

     Are o textura fina, ca un mousse, frumos aerat, ferm si lejer! In concluzie o bunatate!
 Se poate servi pudrat cu zahar pudra, cu un piure (coulis) de fructe, chiar si cu fructe proaspete sau cu un sos de ciocolata caldut...este foarte bun si simplu :x!


   Din pacate fotografiile nu sunt foarte ajutatoare, dar gustul este minunat! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza:
  • 150 g biscuiti (eu am folosit cu scortisoara si umpluti, dar voi puteti pune de care doriti)
  • 50 g unt topit sau 60g daca sunt simpli
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1 plic praf de pudding (40 g) (cu parfum de vanilie sau Chantilly)
  • 1 kg crema de branza (eu am folosit Fromage Blanc de 35% materie grasa)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu aroma de vanilie:

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit.

    Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura:

     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea si zaharul este topit, apoi
punem esenta de vanilie, plicul de pudding si amidonul si amestecam pana la omogenizare.
    Acum, punem si crema de branza si mixam usor pana incorporam frumos toate ingredientele, iar la final, albusurile batute spuma pe care le amestecam in compozitie cu o spatula cu miscari de jos in sus pana la omogenizare.

    Umplutura rezultata o turnam peste baza de biscuiti, nivelam frumos si dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 45 minute.
    Pentru a fi siguri ca nu se va arde pe fund, puteti inveli tava in folie de aluminiu, pentru siguranta!
    Dupa ce Cheescake-ul este gata, il lasam sa se raceasca, apoi il dam la frigider pentru cateva ore sau pana dimineata.
    

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu morcovi