Desert cheesecake cu aroma de vanilie

de Gherca Daniela in Dulciuri, 10 Iun 2020 | 2741 vizualizari

 

     Are o textura fina, ca un mousse, frumos aerat, ferm si lejer! In concluzie o bunatate!
 Se poate servi pudrat cu zahar pudra, cu un piure (coulis) de fructe, chiar si cu fructe proaspete sau cu un sos de ciocolata caldut...este foarte bun si simplu :x!


   Din pacate fotografiile nu sunt foarte ajutatoare, dar gustul este minunat! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza:
  • 150 g biscuiti (eu am folosit cu scortisoara si umpluti, dar voi puteti pune de care doriti)
  • 50 g unt topit sau 60g daca sunt simpli
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1 plic praf de pudding (40 g) (cu parfum de vanilie sau Chantilly)
  • 1 kg crema de branza (eu am folosit Fromage Blanc de 35% materie grasa)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu aroma de vanilie:

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit.

    Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura:

     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea si zaharul este topit, apoi
punem esenta de vanilie, plicul de pudding si amidonul si amestecam pana la omogenizare.
    Acum, punem si crema de branza si mixam usor pana incorporam frumos toate ingredientele, iar la final, albusurile batute spuma pe care le amestecam in compozitie cu o spatula cu miscari de jos in sus pana la omogenizare.

    Umplutura rezultata o turnam peste baza de biscuiti, nivelam frumos si dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 45 minute.
    Pentru a fi siguri ca nu se va arde pe fund, puteti inveli tava in folie de aluminiu, pentru siguranta!
    Dupa ce Cheescake-ul este gata, il lasam sa se raceasca, apoi il dam la frigider pentru cateva ore sau pana dimineata.
    

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Curcubeu