Astazi am pregatit o ciorbita delicioasa cu leguma mea preferata de sezon, dovlecelul. O ciorbita usoara la care am adaugat niste taitei lati pentru consistenta si muuuult marar.
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare.
In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete. Lasam legumele sa se inmoaie. Daca este nevoie picuram putina apa.
Cand legumele sunt moi, adaugam rosiile taiate cubulete mici. Lasam rosiile sa se inabuse bine, apoi stingem cu apa calduta.
Cand apa incepe sa fiarba, punem dovleceii pe care i-am decojit si i-am taiat cuburi mai mari. Adaugam sare dupa gust, piper si fierbem pana dovleceii sunt aproape fierti. Daca este nevoie mai completam cu apa.
Adaugam taiteii si mai fierbem 4-5 minute. Adaugam mararul tocat fin si oprim focul.
Servim ciorba calda sau rece.