A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciuperci umplute

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

       Tăiem codița ciupercilor și o putem prăji și mânca cu pâine, avem nevoie doar de palăriile ciupercuțelor.      Separat, amestecăm...Citeste continuarea

Pasta de ton cu hering afumat si...

Postat de: AdrianUdrea in Peste

Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt. Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini. Ceapa se curata...Citeste continuarea

Castraveti murati vara la soare -...

Postat de: Corina33 in Muraturi

Se curăță usturoiul și se taie în doua fiecare bucată. Se spală bine castraveții și se crestează în două sau dacă sunt mari, se taie în patru pe lungime. Se...Citeste continuarea

Desert crumble cu prune si nuci

Postat de: merisor67 in Prajituri

Spălăm bine prunele, le ștergem, le îndepărtăm sâmburii și le feliem în 4 sau 6, în funcție de mărimea lor. Eu am folosit 3 feluri de prune: vinete...Citeste continuarea

Vinete impanate-reteta reinterpretata

Postat de: abetina in Mancaruri de legume

  Am reinterpretat reteta dupa gusturile si preferintele familiei mele, am dat o nota aparte si cu mana pe inima as putea sa spun ca a iesit ceva absolut delicios. Am folosit carne de oaie...Citeste continuarea

Imam Bayildi - vinete umplute...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Taiem codita la vinete si le taiem in doua jumatati. Crestam fiecare jumatate, presaram cu sare si le lasam la scurs pentru 1/2 de ora. Coacem ardeii kapia pe plita si ii curatam de coaja....Citeste continuarea

Spaghetti carbonara

Postat de: AlexTeacher in Spaghete

1. Pune pe foc o oala cu 2 l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea.  2. Taie baconul cubulete. 3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet,...Citeste continuarea

Imam Bayildi - vinete umplute

Postat de: costi7hector in Mancaruri de legume

Se spala vinetele, se scobesc de miez, se sareaza si se pun la scurs. Intr-o tigaie se pun la calit toate legumele in aceasta ordine: praz, morcov, ardei, carne (nu este leguma, stiu :P),...Citeste continuarea

Rosii intregi in suc propriu

Postat de: eumimi in Bulion

Mai intai taiem in foarma de x rosiile in jumatate. Punem o cratita cu apa sa dea in clocot, apoi oparim pret de 3-4 minute rosiile.  Le scoatem intr-un bol mare si le lasam sa se...Citeste continuarea

Desert clatite sfasiate, cu ananas...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Nucile se prajesc intr-o tigaie fara ulei cateva minute, pana devin aurii. In ultimele 30 de secunde se adauga si fulgii de cocos. Se transfera intr-un mojar si se sfarama usor.  Ananasul...Citeste continuarea

Salata de luni

Postat de: mihaelar63 in Salate

Morcovul se curata si se spala. Taiati rondele morcovul. Spalati marul. Curatati de seminte. Feliati marul. Stropiti marul cu zeama de lamie si amestecati...Citeste continuarea

Fasole cu ciolan afumat si fenicul

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Intr-un mojar se adauga semintele de feicul, fulgii de chilli, cateii de usturoi, cimbrul si rozmarinul si se transforma intr-o pasta. Se adauga cateva linguri de ulei, se amesteca bine si se unge...Citeste continuarea

Burrito filipinez cu pui si conopida

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.  Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare, ulei si cub concentrat.  Se unge carnea cu 1 lingura de...Citeste continuarea

Salata de fasole in stil polonez

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Fasole verde se curata, se taie in jumatati si se fierbe in apa cu sare 10-15 minute, in functie de preferinte. Mie imi plac ceva mai croncante, asa ca le-am fiert mai putin. Se scurg de apa si se...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de pui si leustean

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati ceapa si morcovii. Feliati rondele morcovul. Taiati rondele ceapa. Sotati usor in ulei 2 cepe si morcovii  Adaugati orezul si puneti 2 l...Citeste continuarea

Paste cu sos alb si ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Pastele se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Eu de obicei le fierb mai putin, tinand cont ca vor fi puse la sfarsit in sos....Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Ciocolata o topiti pe baie de aburi. Separati ouale. Mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Incorporati untul moale, mixati, apoi ciocolata topita. Adaugati lapte si...Citeste continuarea

Spaghetti cu bacon si sos de smantana

Postat de: madi_marin in Spaghete

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj.  Se călesc la foc mic în puţin ulei ceapa şi usturoiul tocat mărunt.  Se adaugă baconul tăiat cubulețe....Citeste continuarea

Salata cu castraveti si ridichi

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati si feliati rondele castravetii. Castravetii se curata doar la capete. Nu am curatat castravetii de coaja pentru ca au fost foarte cruzi si proaspeti. Ridichile...Citeste continuarea

Desert tarta Galette cu prune si...

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si il punem in bolul cu faina. Amestecam...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu legume, carnati si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Dovleceii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), morcovii (curatati se coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat marunt)...Citeste continuarea

Tocanita de purcel cu orez

Postat de: mihaelar63 in Porc

Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se taie rondele. Carnea se spala si se taie cubulete. Sarati carnea si prajiti usor in...Citeste continuarea

Ciorba de porc

Postat de: ancutsa in Ciorbe

  Se spală scăriţa de porc şi se pune la fiert într-o oala de 5 litri cu apă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se spumează bine. După ce s-a cules spuma, se adaugă o...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu branza si...

Postat de: ancutsa in Porc

  Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare. Se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se scobesc. Miezul din cartofii scobiţi mai devreme...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr (ţinând cont de cantitatea caiselor,...Citeste continuarea

Salata cu sardine si avocado

Postat de: ctlina in Salate

Spalati legumele, scurgeti foile de salata, taiati ardeiul in lamele. Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Scoateti sardinele din...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele...Citeste continuarea

Imam Bayildi - Rondele de vinete cu...

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legume

Eu am folosit o bucata de vanata pentru rondele, una am taiat-o in doua. Se spala vinetele apoi se curata de coaja dar nu de tot, se taie in dungi. Una din ele se taie rondele cu grosimea de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune plate

Postat de: Gheorghita_T in Prajituri

Intr-un bol se adauga albusurile si praful de sare si se mixeaza cateva minute, pana cand albusurile devin spuma, treptat se adauga cate o lingura de zahar si mixam. Vom proceda astfel pana cand...Citeste continuarea

Dovlecei sotati cu branza ricotta...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti paprika si sosul cu patrunjel . Adaugati dovleceii, amestecati si sotati-i timp de 10 minute, intorcandu-i din timp in timp. Puneti rosiile date pe...Citeste continuarea

Dulceata din fructe de padure

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când începe să se lege siropul, se adaugă...Citeste continuarea

Desert inghetata cu pepene galben...

Postat de: autodiag in Dulciuri

Fructele curatate se taie in bucati, se stropesc cu zeama de lamaie si se maruntesc la robotul de bucatarie. Se adauga laptele condensat si circa jumatate din frisca usor batuta. Se amesteca in...Citeste continuarea

Vinete rotunde umplute

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati legumele. Taiati capatul cu coada al vinetelor si goliti-le de pulpa cu o lingurita. Tocati pulpa marunt, sarati si puneti-o la scurs, sa lase apa. Curatati si tocati marunt ceapa...Citeste continuarea

Somon la gratar cu sos de patrunjel...

Postat de: madi_marin in Somon

Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill.  Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.  Se presară cu sare şi se freacă...Citeste continuarea

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Se decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu legume si mix...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa...Citeste continuarea

Desert tort aniversar

Postat de: Moni_alex in Torturi

Pentru foi albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet si rezulta o bezea tare. Se adauga in 2-3 reprize nuca si...Citeste continuarea

Desert prajitura aromata cu mere si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama,...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu pui si smantana

Postat de: Gheorghita_T in Ciorbe

Se curata si se pregatesc legumele pentru ciorba: ceapa, morcovii, telina si ardeiul capia se taie cubulete, cartofii se taie in cubulete mai mari, iar leusteanul si patrunjelul se toaca marunt....Citeste continuarea

Salata cu calamar

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati si curatati ceapa, ridichile si salata. Rosiile se spala si se taie jumatati. Ridichile si ceapa se feliaza. Caperele se scot din otet. Maslinele se...Citeste continuarea

Cartofi taranesti la cuptor, cu sos...

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie cubulețe și se prăjește ușor, pe toate fețele, până se albește, după care se adaugă 100 ml de apă și se fierbe...Citeste continuarea

Salata de fasole rosie cu carnat de...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Carnatul de porc se feliaza. Fasolea boabe se scurge de lichidul in care a fost conservata si se clateste cu apa rece. Scurgeti intr-o strecuratoare. Ceapa verde se curata, se...Citeste continuarea

Sos alb, din smantana si cascaval

Postat de: RODIMUR in Sosuri

Se răzuie cașcavalul și se lasă în așteptare, până când va fi adăugat în sos. Se amestecă 50 ml de smântână cu o lingură de amidon alimentar, se...Citeste continuarea

Ficatei inabusiti, cu ceapa si rosii

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se curăță ficățeii de vițe, se spală și se scurg de apă. Se curăță cepele, se spală și se taie rondele, după care se călesc ușor, numai cât să se înmoaie puțin,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu aia si aia si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare. Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de...Citeste continuarea

Desert tort rustic de vara cu...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apoi făina şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă...Citeste continuarea

Imam Bayildi- vinete umplute,...

Postat de: eumimi in Pui

Decupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam...Citeste continuarea

Limba de mare ca-n reteta daneza

Postat de: Constelatialeu in Peste

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste...Citeste continuarea

Gem de prune cu coaja

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai culesul, cu grija ca-s cam batrani prunii, dar inca rodesc....nu ca-n tinerete, dar inca o fac si mi-au dat mie de lucru.....Deci am cules prunele, apoi le-am pus in apa sa le spal si...Citeste continuarea

Carne de vita sotata in stil mongolez

Postat de: ctlina in Vita

Puneti intr-un castron toate ingredientele de la marinata cu carnea, amestecati si dati la rece cel putin 30 de minute. Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare sau un wok si sotati...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]