Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Dec 2018 | 5783 vizualizari

 

Ciupercile pleurotus sunt foarte gustoase si consistente. In timpul postului, inlocuiesc cu mare succes carnea, dar pot fi si o garnitura grozava langa carne, este doar alegerea voastra cum doriti sa le serviti.

Eu le-am pregatit la cuptor cu cateva legume, putin sos de gogosari cu kapia pregatit in casa, iar la sfarsit am adaugat niste cascaval de post. Cat de bune au mai iesit!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 linguri sos de gogosari cu kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbrisor uscat
  • 100 gr cascaval de post
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post:

Spalati ciupercile, le scurgeti bine.
Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel.
Rosiile cherry le taiati in sferturi.
Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa verde si morcov.
Asezati ciupercile, presarati sare, piper si putin cimbrisor.
Le stropiti cu ulei de masline.
Asezati restul de ceapa verde, morcov si rosiile cherry.
Sosul de gogosari cu kapia il amestecati cu 100-150 ml de apa.
Turnati acest amestec peste ciuperci.
Acoperiti tava, o introduceti in cuptorul incins, la 200 grade pentru 40-45 de minute.
Dupa acest timp, descoperiti tava.
Lasati sa mai scada din lichid, daca are prea mult.
In ultimele 10 minute, presarati cascaval dat pe razatoarea mare.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati 5 minute sa se racoreasca.

Presarati patrunjel verde, tocat, deasupra si le serviti.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

dantes 1

20.12.2018, 07:13

Bune!

Rocsi 1

21.12.2018, 18:17

Va multumesc mult pentru aprecieri!

Rocsi 1

21.12.2018, 18:17

Corina, la noi nu am vazut asa ceva. Am luat un cascaval pe care scrie de post, dar na...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole făcăluită fără prăjeală