Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata

de Merisor in Prajituri, 15 Dec 2018 | 9030 vizualizari

 

Foarte ușor de preparat acești brăduți din aluat de biscuiți cu nucă și ciocolată, vor fi de efect printre fursecurile de sărbători.
Forma specială pentru brăduți eu am procurat-o online, de pe un site cu ustensile de bucătărie și patiserie.
Rețeta în sine este cea de salam de biscuiți, doar că mărunțim biscuiții bine, ca să putem modela brăduții frumos.
Și, bineînțeles, putem jongla cu ingredientele din interior, după bunul plac.
 

 

INGREDIENTE

  • 450 g biscuiți Petit Beurre
  • 150 g nucă
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 linguriță cacao
  • 1 linguriță scorțișoară
  • un praf de sare
  • Pentru decor:
  • nucă de cocos
  • ornamente de zahăr și ciocolată
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata:

Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin.

Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari, să le simțim când savurăm brăduții. Cel puțin, mie îm place să o simt ronțăind, dar se poate măcina și fin, depinde cum o preferă fiecare.

Punem pe foc laptele cu untul, zahărul, cacaua și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide.

Biscuiții fiind dulci, compoziția nu mai necesită prea mult zahăr.

De obicei, se prepară cu biscuiți populari, dar eu n-am avut.

Adăugăm și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.

Se mai pot adăuga esențele favorite, după stingerea focului. Eu am pus doar scorțișoară.

Amestecăm, într-un vas, biscuiții cu nuca și scorțișoara.

Facem o adâncitură la mijloc și turnăm compoziția de pe foc, fierbinte și bine omogenizată.

Amestecăm bine totul, adăugăm și gemul de caise pentru un plus de gust și omogenizăm bine compoziția.

O lăsăm să se răcească, pentru a nu fi lipicioasă când modelăm brăduții.

Luăm cu mâna, sau cu lingura din compoziție, după ce s-a răcit și o îndesăm bine în forma de brăduți, închisă.

Desfacem forma, iar brăduțul se va desprinde frumos și îl vom așeza pe platou.

Nu este nevoie să ungem forma cu nimic, fiind din plastic, compoziția nu se va lipi de pereții ei.

Procedăm la fel cu fiecare brăduț în parte, apoi îi decorăm după propria imaginație și cu ce avem la îndemână.

Nu ar trebui să ne lipsescă nuca de cocos, ea simbolizând zăpada.

Iar dacă avem nucă de cocos mozaic, brăduții ar arăta foarte bine, ca și cum ar fi împodobiți.

Mie mi-au plăcut acești brăduți din aluat de biscuiți și nucă, sper să vă placă și vouă!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici