Foarte ușor de preparat acești brăduți din aluat de biscuiți cu nucă și ciocolată, vor fi de efect printre fursecurile de sărbători.
Forma specială pentru brăduți eu am procurat-o online, de pe un site cu ustensile de bucătărie și patiserie.
Rețeta în sine este cea de salam de biscuiți, doar că mărunțim biscuiții bine, ca să putem modela brăduții frumos.
Și, bineînțeles, putem jongla cu ingredientele din interior, după bunul plac.
Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin.
Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari, să le simțim când savurăm brăduții. Cel puțin, mie îm place să o simt ronțăind, dar se poate măcina și fin, depinde cum o preferă fiecare.
Punem pe foc laptele cu untul, zahărul, cacaua și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide.
Biscuiții fiind dulci, compoziția nu mai necesită prea mult zahăr.
De obicei, se prepară cu biscuiți populari, dar eu n-am avut.
Adăugăm și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.
Se mai pot adăuga esențele favorite, după stingerea focului. Eu am pus doar scorțișoară.
Amestecăm, într-un vas, biscuiții cu nuca și scorțișoara.
Facem o adâncitură la mijloc și turnăm compoziția de pe foc, fierbinte și bine omogenizată.
Amestecăm bine totul, adăugăm și gemul de caise pentru un plus de gust și omogenizăm bine compoziția.
O lăsăm să se răcească, pentru a nu fi lipicioasă când modelăm brăduții.
Luăm cu mâna, sau cu lingura din compoziție, după ce s-a răcit și o îndesăm bine în forma de brăduți, închisă.
Desfacem forma, iar brăduțul se va desprinde frumos și îl vom așeza pe platou.
Nu este nevoie să ungem forma cu nimic, fiind din plastic, compoziția nu se va lipi de pereții ei.
Procedăm la fel cu fiecare brăduț în parte, apoi îi decorăm după propria imaginație și cu ce avem la îndemână.
Nu ar trebui să ne lipsescă nuca de cocos, ea simbolizând zăpada.
Iar dacă avem nucă de cocos mozaic, brăduții ar arăta foarte bine, ca și cum ar fi împodobiți.
Mie mi-au plăcut acești brăduți din aluat de biscuiți și nucă, sper să vă placă și vouă!