Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara

de Panacris in Dulciuri, 15 Dec 2018 | 3227 vizualizari

 

Eiii, o rețetă simplă, dulce și mai ales pe gustul celor care sunt în post! ;) Cu un pic de îndemnare și răbdare, orice gospodină novice o poate prepara! ;) Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cca. 400 g
  • Zahăr brun cca. 3 linguri
  • Scorțișoară 1 lingură
  • Zahăr vanilinat cu rom 1 plic
  • Zahăr pudră cca.3 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara:

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară.

Urmează partea artistică, se rulează din fiecare parte lungă a foietajului înspre mijlocul lui, sper că mă înțelegeți, dacă nu, sper că o să pricepeți din imagini :D Apoi tăiați bucățele de cca. 2 degete din ruloul obținut ;) Apoi aplatizați rulourile, ca să obțineți efectul de ochelari ;) Stropiți ochelari cu puțină apă și presărați zahăr vanilinat cu rom.

Ochelarii se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament/copt și se dau la copt cca. 10 minute la 200 grade C, apoi cca. 10 minute la 150 grade C. După ce s-au răcorit, se pudrează cu zahăr praf (pudră!)

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dovleac si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 21:38

Brownie cu oreo - Desertul decadent care te cucerește

pe 14.03 la 17:06

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

pe 14.03 la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

pe 14.03 la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni