Tort cu trei blaturi si trei creme

de Andra_Constantinescu in , 14 Dec 2018 | 5562 vizualizari

 

Ideea acestui tort o aveam in minte de mai mult timp, insa acum a fost momentul lui, la concursul cu frisca Montare d'oro, perfecta pentru orice desert ai tu pofta. Eu am avut pofta de un desert mai complicat, combinat din trei gusturi diferite si iata ca mi-a iesit ceva bun si frumos.

 

INGREDIENTE

  • Blat cu cacao:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 15 g cacao
  • 65 g faina
  • Blat cu nuca:
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 80 g faina
  • 40 g nuca macinata
  • Blat cu vanilie:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 80 g faina
  • Sirop:
  • 50 g zahar
  • 300 ml apa
  • Crema cu ciocolata maro:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 125 ml frisca Montare d'oro
  • 125 g mascarpone
  • Crema cu zahar caramelizat si nuca:
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 60 g faina
  • esenta de rom
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 60 g nuca macinata
  • Crema cu ciocolata alba:
  • 100 g ciocolata alba
  • 125 ml frisca Montare d'oro
  • 125 g mascarpone
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca Montare d'oro
  • 1 punga de fulgi indulciti (30 g)
  • 1 om de zapada din ciocolata alba
  • cateva coacaze rosii
  • Diametru tava: 20 cm
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei blaturi si trei creme:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat cu cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza usor, cu o spatula de silicon, cacaua si faina (care se adauga treptat). Se toarna aluatul intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se coace blatul de cacao.

Blat cu nuca:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se incorporeaza faina, treptat si usor, amestecand cu o spatula de silicon, iar la final nuca macinata. Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se coace blatul cu nuca.

Blat cu vanilie:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza usor, cu o spatula de silicon, faina (care se adauga treptat). Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se coace blatul cu vanilie.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul.

Crema cu ciocolata maro:

Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un craticior, se adauga frisca lichida Montare d'oro peste ea si se tine la foc pana cand ciocolata este topita. Se toarna apoi intr-un castron si se lasa sa se raceasca (se introduce castronul si la frigider ca sa fie cat mai rece).

Dupa ce ciocolata s-a racit, se mixeaza crema, incorporand si branza mascarpone.

Crema cu zahar caramelizat si nuca:

Este bine sa se prepare ultima deoarece se pune calda peste blat. Rece se manevreaza mai greu.

Se caramelizeaza zaharul. Se adauga jumatate din lapte peste el si se lasa sa fiarba pana cand caramelul se topeste, amestecand aproape continuu.

Cealalta jumatate de lapte se amesteca cu faina si esenta de rom si se toarna peste laptele cu caramel. Se mesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa. Se ia apoi de pe foc si se incorporeaza untul, iar la final nuca macinata.

*Daca se taie crema atunci cand adaugati untul, se mai pune vasul pe foc si se mai adauga lapte, mestecand continuu pana cand se leaga din nou.

Crema cu ciocolata alba:

Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un craticior, se adauga frisca lichida Montare d'oro peste ea si se tine la foc pana cand ciocolata este topita. Se toarna apoi intr-un castron si se lasa sa se raceasca (se introduce castronul si la frigider ca sa fie cat mai rece).

Dupa ce ciocolata s-a racit, se mixeaza crema, incorporand si branza mascarpone.

Asamblare tort:

Pe un platou se pune blatul cu cacao si se aseaza inelul de la tava detasabila in jurul lui. Se insiropeaza blatul, apoi se adauga crema cu ciocolata maro.

**Daca tava nu este suficient de inalta, se pune hartie de copt de jur-imprejurul ei, in interior.

Se continua cu blatul cu nuca, care se insiropeaza si se adauga crema cu zahar caramelizat si nuca peste el.  Se pune blatul cu vanilie, se insiropeaza si se adauga crema cu ciocolata alba. Se da tortul la rece, cel mai bine peste noapte.

Se indeparteaza inelul detasabil si hartia de copt de pe tort, se niveleaza frumos si se decoreaza cu frisca Montare d'oro, dupa preferinta. Se adauga si celelalte elemente de decor enumerate, daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei blaturi si trei creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

CameliaR 1

15.12.2018, 10:02

Ohhh, wooow! Cat de frumos arata! Imi place tare mult modul in care l-ai decorat, dat si sectiunea este de vis.

oanapl 1

16.12.2018, 23:23

Wow! Arata minunat!

dantes 1

20.12.2018, 07:12

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă