Savarine dospite

de gaby_gabytza in Prajituri, 13 Dec 2018 | 2191 vizualizari

 

Sarbatorile au un farmec aparte atunci cand mirosul prajiturilor umple casa cu arome care ne aduc aminte de dulcile copilarii 

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 125 ml lapte
  • 20 g zahar
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 praf sare
  • ulei
  • sirop
  • 1 l apa
  • 500 g zahar
  • 1 lgt esenta rom
  • umplutura
  • frisca Montare D'oro
  • decor
  • gem de struguri
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine dospite:

Aluat-Prima data dizolvam drojdia in laptele caldut.Apoi adaugam oul batut cu zaharul,vanilia si o lingura de ulei.Treptat incorporam faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.La sfarsit adunam tot aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut suficient aluatul rupem bucati din el si formam bile.Asezam bilele in formele de savarine tapetate cu hartie  si le mai lasam la dospit cca 30 min.Apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Pregatim siropul din apa,zaharul si la final esenta de rom.Incepem sa bagam savarinele in sirop,le lasam sa se insiropeze bine(cca1-2 min) apoi le scoatem afara.Dupa care le taiem capacele dar nu de tot

Ungem capacele cu gemul de struguri si umplem savarinele cu frisca batuta.In frisca se poate adauga esente dupa preferinta dar eu nu am simtit nevoia pentru savarina deja era insiropata cu esenta de rom

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine dospite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone si cafea