Zilele trecute am fost in vizita la o prietena. La ea in bucatarie mirosea a sarmale de-ti lasa gura apa! Stiam ca tine post si m-am uitat semnificativ. Atunci mi-a spus ca a facut sarmale cu peste.In drum spre casa am trecut pe la pescarie si am facut aprovizionarea cu peste. La treabaaaaa!Au iesit foarte ,foarte bune!
Pentru inceput ne ocupam de varza.
Desfacem varza foi, foi si-i scoatem cotorul.
Portionam fiecare foaie, apoi le punem in apa rece.
Evisceram macroul, il spalam bine, indepartam capul, coada si innotatoarele.
Scoatem oasele macroului si-l tocam marunt.
Scoatem carnea de pe spiarea de somon afumat si o maruntim.
Fasiilor de burta de somon le scoatem pielea si le maruntim.
Curatam, spalam si tocam marunt ceapa.
Morcovul curatat se da pe razatoarea mica.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.
Adaugam ceapa si morcovul ras si le calim usor.
Orezul spalat se adauga peste ceapa si morcov.
Cand ceapa este sticloasa se adauga pestele.
Amestecam totul bine, condimentam si lasam la racit.
Pregatim cratita in care vom fierbe sarmalele.
Punem pe fundul cratitei cateva crengute de cimbru si marar uscat.
Tocam foile de varza mici si cele care nu pot fi folosite si le punem peste crengutele de marar si cimbru.
Punem jumatate din pasta de rosii peste varza tocata.
Luam cate o foaie de varza, punem o lingura din compozitie si rulam sarmaua.
Sarmalele le asezam in cratita.
Deasupra se pune varza tocata, pasta de rosii si foaia de dafin.
Luam o cana de apa calda si punem peste sarmale, sa fie acoperite.
Punem sarmalele la fiert pane se fierbe varza.
Se servesc cu sau fara mamaliga.
Sa va fie de folos!
1
Se poate folosi orice fel de peste.